Societat

La Passió d'Esparreguera estrena direcció escènica

El drama sacre retorna a la tradició dignificant l'obra poètica de Ramon Torruella i apostant per l'espectacularitat de l'èpica

La música original del mestre Borràs serà novament protagonista

El nou equip de direcció l'integren Vicky Alvelo, Gerard Bidegain, Olivier Grau, Oriol Martínez, Marc Matalonga i Carles Reynés. “La tasca que ens hem proposat dur a terme el nou equip de direcció artística per a aquesta temporada de la Passió d'Esparreguera és compactar l'espectacle, dotar-lo de ritme i subratllar-ne la tensió dramàtica”, exposa la direcció. Així, els canvis afecten de manera transversal tot l'espectacle, començant per l'ordre dels quadres.

S'ha recuperat l'estructura clàssica d'agrupar els quadres de la vida pública de Jesús al matí i la passió, mort i resurrecció a la tarda. Però segurament una de les apostes més ambicioses del nou equip és el retorn al text clàssic del poeta Ramon Torruella Satorra (1913-1968), fet que implica la recuperació d'un pròleg original que fa de mirall al poema final “Serres, planes…”, a mode d'epíleg. La narració de la història recau en sant Mateu Evangelista i en sant Joan. “Volem recuperar-ne l'èpica, evitar el proselitisme religiós i aprofitar la tensió dramàtica que el mateix autor va apuntar en la seva versió original del 1960”, asseguren.

En l'aspecte estètic també hi ha novetats. Una de les més destacables és la recuperació del quadre autònom de Jesús davant Annàs, amb nova escenografia. També s'han fet modificacions puntuals en molts quadres.

La música original del mestre Borràs serà novament protagonista de cadascuna de les deu representacions d'enguany. Interpretada en directe per una orquestra, un cor o un orgue de set-cents tubs, la banda sonora de la Passió inclourà enguany tres peces musicals recuperades de la partitura original: l'assotament de Jesús, l'eucaristia (en la seva versió completa) i el glòria original.

I a Olesa de Montserrat

Diumenge passat va aixecar el teló la Passió d'Olesa. La nova temporada es presenta amb diferents novetats escenogràfiques, sobretot amb noves cares en papers principals com ara la Mare de Déu, Judes, sant Pere i sant Joan. Un any més, la Passió d'Olesa continua apostant per la presència de papers femenins i per fer més àgil l'espectacle a través del treball amb els personatges, donant més protagonisme al poble i a la il·luminació. Pel que fa a l'espectacle d'enguany, s'ha treballat especialment l'escena de la crucifixió per donar-li més intensitat. L'equip directiu de la Passió està encapçalat per Ignasi Capmany juntament amb Oriol Garrido, Llorenç Segura i Esther Vela.

A Esparreguera

12, 18* i 26 de març; 2, 8*, 14, 22* i 30 d'abril, i 1 i 7 de maig. Primera part, de 10.30 a 12.45 h; segona part, de 15.30 a 17.45 h

*Horari dissabtes: sessió única, de 17 a 21.30 h

A Olesa

5, 12 i 26 de març; 2 i 14 d'abril i 1 de maig, al matí (de 10.15 a 14 h), i 18 de març i 8 i 22 d'abril, a la tarda (de 17.30 a 21.15 h)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró