Societat

societat

Protesta ecologista en el sisè aniversari de Fukushima

Diversos grups ecologistes van protagonitzar ahir una sèrie d'actes de protesta a Reus per alertar del perill d'allargar la vida de les centrals nuclears. Les activitats les van organitzar la Xarxa de Sobirania Energètica, Greenpeace i Ecologistes en Acció, coincidint amb el sisè aniversari de l'accident nuclear de Fukushima.

Els ecologistes van lamentar que a Catalunya la dependència de l'energia nuclear sigui encara d'un 50% i que només hi hagi un 20% de l'electricitat que procedeixi de les energies renovables.

“Un país que vol ser autònom ha de tenir un mínim de generació energètica pròpia”, va opinar el portaveu de les entitats ecologistes organitzadores, Eloi Nolla, que va criticar durament el govern espanyol perquè permet que la central de Garoña (Burgos) pugui continuar operant fins als 60 anys. “No ha après la lliçó de Fukushima”, va subratllar Nolla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia