Ciència

Debat amb El Punt Avui

Investigació i dona a debat, en el proper Esmorzar de Ciència

Maria Pau Ginebra i Estrella Montolío reflexionaran sobre la recerca femenina en la trobada mensual al 7 Portes

La presència de les dones en les posicions més rellevants de l'àmbit científic dista molt de la normalitat. Figures com la de Fabiola Gianotti, directora del CERN, són clarament excepcionals. Els homes copen els càrrecs més prestigiosos en el camp de la recerca, però també tenen un paper molt predominant entre el que podríem denominar la classe mitjana-alta de la carrera científica (caps de grup de recerca, professors, catedràtics...). Això, però, no es pot atribuir a la manca de vocació entre les dones, ja que la seva presència és majoritària entre l'alumnat de batxillerats, graus, màsters i doctorats de caire científic. Tampoc a la manca de capacitat, ja que de mitjana treuen millor rendiment acadèmic. Així doncs, què fa que hi hagi aquesta disparitat? Quins mecanismes es poden establir per invertir aquesta situació? Per què és important fer-ho quan abans millor? Aquestes i altres qüestions seran l'eix vertebrador de la pròxima edició de l'Esmorzar de Ciència organitzat pel restaurant 7 Portes, Bing Van Científicos sobre Ruedas, l'Associació de Comunicació Científica i el diari El Punt Avui amb la col·laboració de l'Obra Social La Caixa i Alumni de la Universitat de Barcelona.

Serà el proper diumenge 26 de febrer i aplegarà, a la mateixa taula, les doctores Maria Pau Ginebra, catedràtica del departament de Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica de la UPC, i Estrella Montolío, catedràtica del departament de Filologia Hispànica de la UB. La doctora Ginebra és directora de la divisió de biomaterials del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica, investigadora associada de l'IBEC, fundadora de Mimetis Biomaterials i membre del consell de govern de l'Agència per a la Qualitat dels Sistema Universitari de Catalunya. Autora de nombroses publicacions i patents, ha rebut el premi Icrea Acadèmia en dues ocasions i també la medalla Narcís Monturiol que atorga la Generalitat.

Per la seva banda, Estrella Montolío, és coordinadora del grup de recerca d'Estudis de Discurs Acadèmic i Professional i vicedirectora de l'Escola de Doctorat, a banda d'autora de diversos llibres.

LA DATA

26.03.17
l'últim diumenge de març és quan tindrà lloc l'Esmorzar de Ciència al restaurant 7 Portes de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres