Societat

exposició

L'Expo Tren guanyarà un dia a l'edició del 2018

La fira de modelisme arriba als 12.800 visitants, el 10% dels quals són estrangers

La durada de la fira Lleida Expo Tren es podria ampliar fins a tres dies, de divendres a diumenge, segons va explicar ahir en el decurs de la cloenda de la vuitena edició del certamen Raül Valls, organitzador del saló. Celebrat durant el cap de setmana a Fira de Lleida, ha rebut uns 12.800 visitants, un 10% dels quals procedents de fora de l'Estat espanyol.

Aquest augment del nombre de jornades “facilitaria el desplaçament al saló de visitants procedents de zones a més de 800 o 1.000 quilòmetres de Lleida, com per exemple del sud d'Alemanya”, explicava Raül Valls. El promotor d'aquest saló del modelisme, especialment ferroviari, també va destacar que tenir més dies faria que augmentés encara més l'impacte econòmic que el saló té en la ciutat, “un impacte que actualment ja és important, com s'ha evidenciat en el fet que des fa ja una setmana diversos hotels de Lleida ja no tenien places lliures”.

Valls va assegurar que el balanç del saló és “boníssim”, tant per l'ampliació d'un 25% del nombre d'expositors comercials i d'un 20% de la zona lúdica com per la presència, cada cop més important, de visitants d'altres països com ara Alemanya, Andorra, l'Estat francès, Itàlia, Portugal i Suïssa.

Igualment, l'organitzador de Lleida Expo Tren va destacar, durant la cloenda, la qualitat excepcional de les maquetes que es van poder veure, tant de les de l'Estat espanyol com de les procedents de modelistes i entitats franceses, així com per l'exhibició de “petites joies” com el model de la locomotora Aslthom 7600 de Renfe, una reproducció a escala 1:5-1:6 única a Europa per les seves característiques, ja que fa 3 metres de llarg i pesa 800 quilos.

Raül Valls també va explicar que prop de 2.000 persones s'han desplaçat al saló en tren des de Madrid o Barcelona i que d'aquestes, unes 900 ho han fet gràcies a l'acord establert amb la Renfe. Aquest acord ha posat a disposició dels visitants un abonament amb el 30% de descompte en els bitllets de tren amb destinació a Lleida.

En el saló hi han participat 61 expositors comercials, 22 maquetes i 38 fabricants i marques representades, als quals cal afegir els 36 clubs i associacions de modelisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia