Societat

successos

accident a alta mar

Desapareguts dos pescadors després de xocar un pesquer i un mercant rus a 1,5 milles nàutiques del Port de Barcelona

Dos mariners estan desapareguts i dos més han estat rescatats amb vida en enfonsar-se el vaixell pesquer en què viatjaven després de topar amb un mercant rus a una milla i mitja de distància del port de Barcelona.

Segons han informat a Efe fonts dels equips d'emergències, la col·lisió, de la qual ha avisat la tripulació del mateix mercant, ha succeït a les 15,15 hores prop de la boia Serra, davant de la bocana sud del moll barceloní, quan el vaixell rus, de nom Midvolga 2, s'estava allunyant del port.

Com a conseqüència de la col·lisió, el pesquer, una embarcació d'arrossegament denominada El Fairell, de la Confraria de Pescadors de Barcelona, s'ha enfonsat, amb els seus quatre tripulants a bord, dos dels quals han estat rescatats amb vida pels mateixos tripulants del mercant rus, encara que amb ferides lleus per símptomes d'hipotèrmia.

Els dos pescadors rescatats són dos homes de 45 i 50 anys d'edat, que han estat traslladats a un centre hospitalari, encara que el seu estat no revesteix gravetat.

Els altres dos mariners desapareguts estan sent buscats per efectius de l'equip de bussos de la Guàrdia Civil, els Bombers de Barcelona i Salvament Marítim, que també han noliejat un helicòpter per participar en el rescat.

A causa de la col·lisió amb el mercant rus, el pesquer, amb base al port de Barcelona, s'ha enfonsat a uns 150 metres de profunditat.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, s'ha dirigit al port de Barcelona al capdavant de les tasques de coordinació de l'emergència, mentre que la Generalitat de Catalunya s'ha posat en contacte amb el consolat de Moscou a Barcelona per analitzar el que ha passat.

El Midvolga 2, un mercant de 140 metres d'eslora i 17 de mànega dedicat a transportar gasoil i productes químics, havia de salpar avui del moll de Barcelona en direcció al port d'Alexandria.

Segons les fonts consultades, el mercant no ha patit cap tipus d'abocament després de topar amb el pesquer.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat a tres ambulàncies al lloc del succés per atendre els tripulants del sinistre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia