Salut

salut

Els catalans que viuen a l'estranger tindran targeta sanitària en les estades temporals a Catalunya

Romeva signa un acord amb Salut, Cultura i Joventut per oferir serveis als inscrits al Registre de residents a l'exterior

Els catalans residents a l'estranger tindran dret a la targeta i l'atenció sanitària inclosa a la cartera de serveis amb càrrec al Servei Català de la Salut (CatSalut) en les seves estades temporals a Catalunya. Aquest és un dels serveis al que aquesta comunitat hi podrà accedir si estan inscrits al Registre de Catalans residents a l'exterior, gràcies als acords que aquest dilluns ha signat el Departament d'Afers Exteriors amb els de Salut, Treball i Afers Socials i Famílies i el de Cultura. A partir d'ara, els catalans que viuen a l'estranger podran sol·licitar la targeta sanitària i l'hauran d'activar quan vinguin a Catalunya a través del 061 o anant directament al CAP que els pertoca. La targeta serà vàlida durant dos mesos i es podrà prorrogar per dos mesos més justificant-ne les causes. per tal de tenir dret a aquesta targeta cal estar inscrit al Registre de catalans residents a l'exterior i no disposar de la targeta sanitària europea. Aquelles persones que compleixin aquestes dues premisses podran demanar la targeta a través del Departament d'Afers Exteriors i la rebran a casa. Tot i això, no estarà activada sinó que ho l'haurà d'activar la persona quan arribi a Catalunya i per un període de dos mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia