Societat

concurs gastronòmic

Dotze elaboracions competiran per alçar-se com la ‘Tapa de l'Any' de Catalunya

L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha acollit aquest dilluns el matí la semifinal de la tercera edició de la “Tapa de l'Any”, una iniciativa del Gremi d'Hosteleria de Sitges i Estrella Damm que pretén premiar la millor tapa de tot Catalunya. A l'acte d'avui, un jurat professional del món de la gastronomia ha elegit les 12 tapes que passaran a la final de la competició, que se celebrarà el proper diumenge 9 d'abril a Sitges.

A la semifinal han arribat les 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm va organitzar a tot Catalunya entre 2015 i 2016. Cada participant ha preparat la tapa en directe, i l'ha presentat davant un jurat format per professionals del sector, entre periodistes gastronòmics i professionals de la restauració. En aquesta tercera edició, el jurat ha estat integrat per Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas; Jordi Luque, periodista a El Comidista i a la revista Cuina; Jordi Parra, xef; Belén Parra, periodista gastronòmica a El Mundo; David Salvador, redactor de 7Caníbales; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, i Òscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT.

Per torns, els vuit membres del jurat han valorat les peces del concursants seguint els criteris de presentació, sabor i originalitat. A l'hora de presentar la tapa, els participants han tingut l'oportunitat d'explicar al jurat el procés d'elaboració que han seguit i els ingredients emprats, així com també quina ha estat la seva inspiració.

Les 12 tapes finalistes a la final de Sitges

La final de la “Tapa de l'Any” tindrà lloc el proper 9 d'abril a l'Hotel Meliá Sitges, en un acte conduit per l'actor i director de teatre i televisió Quim Masferrer i el xef Nandu Jubany. Les dotze tapes que, per la seva presentació, sabor i originalitat, passaran a la final de la “Tapa de l'Any” de Sitges són:

-“Flamenquín” de jarret farcit de crema de nyàmeres fumades, brie i alfàbrega Axarquia Restaurant, El Prat de Llobregat (Barcelona)

-Senglar Obèlix El Cable, Sitges (Barcelona)

-Berlina cruixent de calamar en la seva tinta La Notaria, Palamós (Girona)

-L'aperitiu La Selva Cafè, Mataró (Barcelona)

-La perla del mar i la terra La Venta, Terrassa (Barcelona)

-Farcellet de xai & parmentier trufat L'Alegria del Teatre, Terrassa (Barcelona)

-Rocalbot… català L'Argilaguet 9, El Vendrell (Tarragona)

-Nipó.cat Més que tapes, Reus (Tarragona)

-Tàrtar de Toro Nut Gastrobar, Barcelona

-Gastrimargia Tastet del Reng, Balaguer (Lleida)

-Cua de bou amb escuma de patata trufada Toca Teca, Barcelona

-Bacallà Skrei xdF XDF, Tarragona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia