Medi ambient

Cinquanta estrangers s’uneixen a SOS Costa Brava per recollir brossa

L’entitat va organitzar una recollida d’escombraries a la desembocadura del Ridaura, a Platja d’Aro, la primera amb el suport de la plataforma internacional

La plataforma SOS Costa Brava compta des d’aquest cap de setmana amb un col·lectiu d’estrangers que s’hi incorporen amb l’objectiu de preservar el medi ambient. Es tracta d’una cinquantena de persones que diumenge al matí van participar en la recollida d’escombraries que es va fer a la desembocadura del Ridaura.

Una de les membres de la plataforma SOS Costa Brava, Irene Gisbert, va explicar a l’ACN que aquesta iniciativa va sorgir arran d’una acció de protesta que va fer l’entitat ecologista per defensar la preservació de la zona del Ridaura del projecte d’ampliació del port esportiu. En aquesta acció hi va anar un nord-amercià resident a Platja d’Aro per anunciar-los que hi havia un col·lectiu d’estrangers residents a la Costa Brava que volien integrar-se en les accions de preservació del medi ambient. Arran d’això, SOS Costa Brava va començar a treballar per veure com podien encaixar. Finalment s’ha decidit que es faria aquesta plataforma internacional integrada a SOS Costa Brava.

La majoria de persones que van participar-hi són de nacionalitat alemanya, però també hi havia francesos i anglesos. Un traductor els anava explicant les accions de l’entitat ecologista per aconseguir la preservació de la zona del Ridaura i posteriorment van començar la recollida d’escombraries.

Ara la idea és que aquest col·lectiu de persones vagi creixent a poc a poc. Gisbert va destacar que la majoria de persones que hi havien anat eren residents a la Costa Brava que tenen “molta sensibilitat ambiental” i per això volen implicar-se en la preservació del medi. A més, la major part són de la tercera edat i això fa que tinguin “molt temps lliure” per tirar endavant diverses accions de neteja. Gisbert va destacar que, durant l’explicació que se’ls va fer sobre la zona, els voluntaris feien “preguntes molt interessants” sobre la biodiversitat i el valor ambiental que té la desembocadura del Ridaura.

L’acció de neteja de la desembocadura del Ridaura coincideix amb el conjunt d’activitats per aconseguir que es preservin les parcel·les de boscos i espais naturals que encara hi ha en “perill” a la Costa Brava. El portaveu de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot, destaca que han identificat “seixanta pinedes i zones de boscos” a la Costa Brava que estan en zones urbanitzables.

Per això SOS Costa Brava demana als ajuntaments que activin una moratòria de noves llicències mentre no modifiquen els planejaments urbanístics per desclassificar aquests espais. Consideren que “en 24 hores” els consistoris podrien aturar qualsevol projecte activant aquestes moratòries i per això els demanen complicitat en la preservació de l’espai natural a la Costa Brava. “No podem perdre ni un pam més de natura”, va exclamar el portaveu ecologista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró