Medi ambient

Milers de persones es manifesten a Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport

La marxa omple el carrer Tarragona entre la plaça dels Països Catalans i la plaça d’Espanya

La mobilització demana la paralització definitiva del projecte i la transformació del model social, econòmic i ambiental

Milers de persones participen aquest diumenge a Barcelona en la manifestació contra l’ampliació de l’Aeroport del Prat convocada per entitats ecologistes. Tot i que el projecte ha quedat aparcat després que el govern espanyol renunciés a l’acord amb la Generalitat amb l’argument que no hi donava prou suport, la mobilització reclama la seva paralització indefinida i la transformació del model social, econòmic i ambiental.

La marxa avança rere el lema Ampliacions No. Menys avions i més vida i omple el carrer Tarragona de Barcelona entre la plaça dels Països Catalans i la plaça d’Espanya.

“Salvem el Delta del Llobregat”, “No a l’ampliació”, “Volar menys per evitar el col·lapse”, “Menys avions i més carxofes” o “El capitalisme és insostenible” són alguns dels lemes i consignes de la protesta, que es desenvolupa en un ambient festiu i familiar.

Centenars d’entitats i col·lectius de tot Catalunya han respost a la convocatòria, que també ha rebut el suport de partits com a ERC, En Comú Podem o la CUP. Finalment, però, no hi ha acudit cap conseller republicà ni l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

No obstant això, l’alcaldessa ha donat suport a la mobilització a través de les xarxes socials. En un missatge al seu compte d’Instagram, Colau ha agraït als “milers” de persones que avui surten al carrer per “defensar la vida”.

“Diem sí a protegir el nostre territori i diversitat; tenir un aire net, saludable i respirable; defensar una economia bona per a la majoria de la societat, que sigui justa, diversificada i sostenible”, ha defensat. Colau ha reivindicat invertir en una “mobilitat eficient no contaminant” en la que tots els vols curts se substitueixin per connexions ferroviàries. “Perquè volem un futur, diem no a les ampliacions d’aeroports, no al negacionisme climàtic i al negacionisme econòmic que ens posa en perill perquè uns pocs es forrin a costa de la majoria”. ha contraposat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona