Medi ambient

La Generalitat destina 65 milions en ajuts per a la compra de vehicles elèctrics i instal·lació de punts de recàrrega

Entre els objectius hi ha incrementar entre un 8% i un 10% les matriculacions

La Generalitat ha habilitat un nou paquet d’ajuts de 65 milions d’euros per a l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega. El pressupost del nou pla, que forma part del Programa MOVES III, multiplica per quatre l’anterior i entre els objectius que persegueix hi ha incrementar entre un 8% i un 10% les matriculacions de vehicles elèctrics a Catalunya, que a dia d’avui té un parc de més de 33.000 vehicles elèctrics. Durant la presentació del nou paquet d’ajuts a Santa Perpètua de Mogoda, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha explicat que els ajuts es podran demanar fins el 31 de desembre de 2023 i que preveuen tancar uns 7.000 expedients.

Podran sol·licitar ajuts les persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris o administracions sense activitat econòmica que hagin adquirit un vehicle inclòs en el programa o que hagin instal·lat un punt de recàrrega des del passat 10 d’abril.

Per a les persones jurídiques i la resta d’administracions, la vigència dels ajuts s’inicia a partir de l’endemà de la publicació al DOGC prevista per dilluns vinent, 27 de setembre. Des de l’atorgament de l’ajut hi haurà un període màxim de 12 mesos per executar i justificar l’actuació.

La partida destinada a ajuts per l’adquisició de vehicles d’energies alternatives (elèctrics o de pila de combustible) ascendirà a 30,7 milions d’euros. Per a les persones físiques i autònoms, els ajuts aniran des dels 1.100 euros (en el cas de les motos) fins als 9.000 euros (en el cas de furgonetes amb desballestament d’un altre vehicle). L’ajut per a la compra d’un turisme amb més de 90 quilòmetres d’autonomia és de 4.500 euros, i ascendeix a 7.000 si també acredita el desballestament del vehicle vell.

La partida destinada a subvencionar la instal·lació de punts de recàrrega serà de 30,7 milions d’euros. hi podran accedir punts de recàrrega públics i privats ubicats tant en àrees residencials, zones d’estacionament, via pública o xarxa viària, i els ajuts cobriran des del 30% fins al 80% de la despesa elegible segons beneficiari, amb un màxim de 800.000 euros per expedient i de 5.000 euros per a les persones físiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona