Medi ambient

Greenpeace veu “excepcionalment dèbil” el primer esborrany de la cimera de Glasgow

L’entitat lamenta que al text no es fa menció a l’eliminació dels combustibles fòssils

Greenpeace ha considerat aquest dilluns “excepcionalment dèbil” el primer esborrany de la declaració final de la Cimera pel Clima que es desenvolupa durant dues setmanes a Glasgow.

Segons l’entitat, habitualment aquest primer text és “relativament ambiciós” i es va “debilitant” en la segona setmana de la cimera”. Per tant, que el primer “sigui tan dèbil no augura res de bo”. Per exemple, Greenpeace lamenta que a la proposta no hi ha “cap menció” a l’eliminació progressiva dels combustibles fòssils, “en contra de les indicacions dels experts”. L’entitat demana als negociadors que “s’enfrontin als bloquejadors com l’Aràbia Saudita i Austràlia” i s’assegurin que l’acord final es compromet a eradicar aquesta font d’energia.

L’oenagé de defensa del clima recorda el “consens” dels experts sobre la necessitat d’acabar amb el carbó, el petroli i el gas “de forma immediata” per complir amb els objectius de l’Acord de París d’evitar que el planeta s’escalfi més d’1,5 graus centígrads en comparació amb els nivells preindustrials.

I en contraposició assegura que “gràcies al bloqueig” dels països amb interessos en els combustibles fòssils, la primera versió del text oficial, publicada per la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, “no reconeix” que aquest tipus de combustibles “són els causants” de la crisi climàtica, “ni es compromet” a adoptar “mesures tangibles” per “acabar amb la dependència mundial”.

Davant d’aquest panorama, Greenpeace afirma que si la cimera de Glasgow no limita l’augment de temperatura a 1,5 graus, s’estarà signant “una esquela per a molts països, no un pacte climàtic”, i considera que els governs “han d’aillar l’Aràbia Saudita, Austràlia i el Brasil, màxims responsables d’aquest bloqueig, i donar suport als països vulnerables al clima”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona