Medi ambient

SOS Costa Brava vol compromisos ferms amb la base Loran

Demanen una reunió amb la Generalitat i que aquesta creï una partida pressupostària per adquirir els terrenys

SOS Costa Brava reclama compromisos clars sobre el futur dels terrenys de l’antiga base Loran, així com informació sobre el dret de retracte i tanteig que exercirà la Generalitat per recomprar-los. Els ecologistes ho exposen en un escrit a Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, i Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquests terrenys, situats dins el Parc Natural del Montgrí, els va adquirir un particular, i la Generalitat els vol recomprar –vegeu peça.

Els ecologistes també demanen el desplegament de la llei de protecció i ordenació del litoral, per tal de conèixer les previsions del govern respecte de la creació del Conservatori del Litoral, quant a calendari, tramitació, forma, funcionament i finançament.

Partida pressupostària

SOS Costa Brava reclama, a més, que s’activi una partida pressupostària del govern o de l’Incasol per fer front a l’adquisició d’aquesta finca de 35 hectàrees, inclosa al Parc Natural del Montgrí, atès el seu valor ambiental i paisatgístic. Els ecologistes volen que es programi precisament una reunió amb els responsables polítics i tècnics que correspongui dels departaments implicats en aquesta operació per tal de tractar totes aquestes propostes.

L’antiga nord-americana base Loran, que es va construir el 1961, es va desconnectar l’1 de gener de 1995 i les antenes es van enderrocar el 14 de maig de 1998, va ser una estació del tipus Zulú d’emissió secundària, dins del programa Loran de radionavegació per al mar Mediterrani –oficialment Coast Guard Loran-C Station Estartit.

La Generalitat, disposada a comprar els terrenys

La Generalitat de Catalunya està disposada a adquirir, per la via del tanteig i retracte, les 35 hectàrees que formaven part de l’antiga base militar nord-americana Loran, segons va avançar aquest diari el 5 de gener. Una operació que ve condicionada perquè l’Estat va vendre els terrenys a un particular per 450.000 euros. L’estació es va construir el 1961, a l’Alt de la Pedrosa, prop de l’Estartit, i cedida pel govern de l’Estat, està situada dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (PNMMBT).

El director de general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Antoni Ferran, ho va confirmar, després que ja s’ha demanat a l’Estat una còpia de l’escriptura dels terrenys per poder exercir, via acord de govern, el dret de tanteig i retracte. Patrimoni Natural és qui ha iniciat l’expedient a petició de Polítiques Ambientals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT