Medi ambient

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Roses

Els Agents Rurals tanquen un nou balanç amb 433 hectàrees i continuen investigant-ne les causes

Els Bombers de la Generalitat consideren controlat l’incendi de Roses (Alt Empordà) que ha afectat una zona de vegetació.

Al llarg de la tarda, l’operatiu d’extinció ha reforçat les tasques d’extinció, remullant tot el perímetre afectat per l’incendi i vigilant que no hi hagués noves represes. L’última s’ha registrat cap a les 13 h i ha cremat 200 metres quadrats en el flanc esquerre de l’incendi, però ha estat ràpidament controlada pels Bombers.

En aquests moments continuen remullant la zona 28 dotacions terrestres, mentre que els mitjans aeris ja s’han retirat coincidint amb l’ocàs.

Un cop controlat l’incendi, s’aixequen les restriccions d’accés a la cala Montjoi i a la cala Jóncols però únicament per a les persones que hi viuen i que hi treballen. Les persones que havien estat evacuades a causa de l’incendi podran retornar a casa seva, i les que estaven confinades ja podran sortir de l’àrea.

Amb l’incendi controlat, l’operatiu de Bombers començarà a reduir-se progressivament fins a quedar-hi una rereguarda de nou dotacions durant tota la nit i la matinada.

Per la seva banda, el Cos d’Agents Rurals ha explicat que el foc ha afectat una superfície de 433,89 hectàrees de vegetació, de les quals 431,85 són dins el Parc Natural del Cap de Creus. La majoria són forestals; 429,54 ha.

Segons havia manifestat el director general de Prevenció, extinció d’incendis i Salvaments, Joan Delort, els equips d’extinció havien donat l’incendi per estabilitzat tot i que calia ser prudents, però es confiava que en poc temps es podria controlar i es podria donar per extingit.

El foc es va declarar cap a un quart de dotze de la nit en una zona a tocar del Mas Oliva. Les primeres investigacions dels Agents Rurals apunten a una crema mal apagada com a possible causa i estan intentant esbrinar si estava comunicada i si es va fer abans o després que es decretés el Pla Alfa 2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins