Medi ambient

L’episodi de neu a cotes baixes s’allargarà fins dimarts

Protecció Civil manté l’alerta del pla d’emergències per possibles enfarinades, també a nivell del mar

El Meteocat emet avisos per fort vent i per fred

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat la predicció de l’episodi de neu que ara allarga fins dimarts al migdia i que pot deixar precipitacions a cotes baixes, localment a nivell del mar.

Segons informa el Meteocat, la probabilitat que hi pugui caure neu a nivell del mar és entre el 30 i el 70%, sobretot la matinada d’aquest dilluns i de dimarts, al sector central del litoral i a l’Empordà. Sí que és més probable que caigui neu a partir de 200 i 300 metres, que podria acumular almenys 2 centímetres a partir dels 400 metres. Per tant, no es tracta d’un episodi amb gruixos de neu importants .

De fet, aquest diumenge ja s’ha vist nevar a Osona, el Moianès i a punts del Pirineu Oriental. Amb l’entrada de fred aquest diumenge al vespre, és quan començaran les precipitacions en forma de neu.

A partir d’aquest diumenge al vespre i durant la matinada de dilluns, les comarques on hi pot precipitar neu són la Selva, Osona, Moianès, Bages, Vallès Oriental i Occidental, el Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat, Anoia, Garraf, Alt i Baix Penedès, Alt i Baix Camp i Tarragonès. Amb el pas de les hores, a partir de les 6h de dilluns i fins al migdia, la previsió de neu, a partir de 400 metres, quedaria restringit només al Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Alt i Baix Penedès i el Tarragonès.

Els ruixats de neu a cota 0 es podrien tornar a repetir a l’Alt i el Baix Empordà a partir del dilluns al vespre i fins al dimarts al matí. A partir de la mitjanit de dimarts, també hi pot haver probabilitat a cotes baixes a l’Anoia, Alt Camp, Alt i Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat i Vallès Occidental.

Caldrà estar atents al Meteocat per veure l’evolució de l’episodi.

Alerta per neu, onatge, vent i fred

Protecció Civil manté l’alerta del pla Neucat per la previsió d’enfarinades a cotes baixes. També ha activat l’alerta per fort onatge a partir d’aquest diumenge a la tarda.

També s’alerta de fort vent a les cotes altes del Pirineu i a la zona de l’Empordà, amb ratxes fortes que podran superar els 90 km/h.

El Meteocat manté les previsions d’una forta baixada de la temperatura a tot el territori excepte a la façana litoral, durant la matinada de dilluns. Tot i que s’espera una setmana freda en general, no es preveu que s’assoleixin temperatures mínimes de rècord i sí temperatures que estaran una mica per sota de la mitjana però completament normals per l’època de l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA