Medi ambient

El PSC vol el director de l’ACA al Parlament per explicar la seva “inacció”

Aragonès lamenta la “tàctica de desgast” al govern de PSC i JxCat i els emplaça a deixar la sequera “fora del pim pam pum electoral”

La CUP acusa l’executiu de “plegar-se davant la patronal” per permetre omplir piscines comunitàries

La manca d’acord a la cimera de l’aigua de fa una setmana encara cueja i el foc creuat de declaracions i de repartiment de culpes continua en augment. El PSC ha sol·licitat la compareixença del director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, perquè doni explicacions per la “inacció” del seu organisme en seu parlamentària, ja que considera que “ha deixat 300 milions d’euros sense executar en cinc anys”, ha explicat la portaveu socialista Alícia Romero a EFE. A les files del PSC hi ha malestar amb Reyes per les seves declaracions després de la cimera per acusar “alguns grups parlamentaris” de polititzar la reunió per interessos electorals i assenyalar-los directament.

Romero també ha assegurat que l’“ofèn” la “insistència del govern a voler confrontar-se amb els ajuntaments” per la qüestió de l’aigua, en lloc d’oferir-los “recursos perquè facin noves infraestructures”. La socialista considera que la culpa no és dels consistoris sinó de l’ACA, “que ha deixat les infraestructures del cicle de l’aigua abandonades”.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat la “tàctica de desgast” a l’executiu que fan PSC i JxCat, a qui ha instat a deixar qüestions clau com la gestió de la sequera “fora del pim pam pum electoral”. Aragonès ha assegurat que no deixaran els ajuntaments abandonats i “obrirem una línia d’ajudes de 50 milions” perquè facin obres per millorar l’eficiència en la gestió de l’aigua, però a la vegada ha defensat que s’apliquin multes per incompliments perquè “una normativa sense sancions és inservible”.

També ha dit la seva sobre la sequera la CUP en una entrevista a l’ACN del diputat Xavier Pellicer. Per la formació antisistema l’executiu torna a “plegar-se davant la patronal” per permetre omplir les piscines comunitàries. Pellicer denuncia que en l’acord que l’executiu va posar sobre la taula als partits en la cimera no constava l’autorització a omplir les piscines “d’ús comunitari”.

De moment no s’ha detallat quines piscines tindran aquest caràcter comunitari, segons va explicar aquesta setmana la portaveu del govern, Patrícia Plaja. Amb tot, Pellicer veu “incomprensible” que s’acabi permetent a hotels o centres privats omplir les seves piscines “quan s’estan demanant restriccions d’aigua a la pagesia”. A més, critica “tant el govern com el PSC” per fer “tacticisme i electoralisme” amb la sequera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró