Medi ambient

societat

Admès a tràmit el recurs per aturar el parc eòlic marí a Roses

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs presentat per les entitats ecologistes que volen aturar el parc eòlic a Roses, informa l’ACN. De fet, el recurs és contra els plans d’ordenació de l’espai marítim (POEM) aprovats amb un reial decret pel govern espanyol, però té la mirada fixada en la zonificació del golf de Roses, que permetria aixecar el parc eòlic flotant, que les entitats consideren “il·legal”. Des de la Iaeden-Salvem l’Empordà i la plataforma No al Macroparc Eòlic, assenyalen que aquest pas és “molt important” perquè “demostra que res està perdut”. Cal tenir en compte que el procés es troba en un estadi “molt inicial” i, per això, no s’han demanat mesures cautelars, ja que la justícia les podria rebutjar. Les entitats ecologistes, però, han volgut deixar clar que en cap cas estan en contra de l’energia eòlica i la descarbonització. En aquest sentit, el portaveu de la plataforma No al Macroparc Eòlic Marí, Jordi Ponjoan, ha assenyalat que l’aposta que fan és pels parcs sostenibles que contribueixin a una transició energètica “imprescindible en la societat”. “El que no podem admetre són aquests tipus de projectes que només afavoreixen les grans empreses, que són agressius, especulatius i que responen exclusivament a interessos econòmics”, ha assenyalat. Amb l’objectiu de promoure l’intercanvi d’experiències i coneixement en defensa del medi ambient marí i de les activitats econòmiques i socials afectades, i en vista del possible impacte dels POEM en aquests àmbits, l’Associació Stop Macroparc Eòlic Marí i la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR) han firmat un conveni de col·laboració per avançar en els objectius comuns en els camps acadèmic, científic i cultural.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2292500-el-suprem-admet-a-tramit-el-recurs-d-ecologistes-per-aturar-el-parc-eolic-a-roses.html

2292500



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona