Medi ambient

El litoral de la Costa Brava i les Gavarres, principals preocupacions dels Bombers aquest estiu

El litoral de la Costa Brava i el massís de les Gavarres són les principals preocupacions dels Bombers i els Agents Rurals per aquesta campanya d’estiu a les comarques gironines, informa l’Acn. Si bé les pluges han donat una certa treva, especialment remullant els marges de les carreteres, des dels dos cossos alerten que hi ha una sequera estructural que els obliga a estar “molt atents” aquests propers mesos. El cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi de Dalmases, recorda que no plou igual a tot arreu i les zones boscoses de costa amb urbanitzacions preocupa especialment. L'incendi de Castell d'Aro del passat juliol n'és un exemple. Tot i això, els Bombers destaquen l’increment tant de personal com de material als parcs per afrontar la campanya forestal i la bona feina que s’ha fet amb les franges d’autoprotecció. En concret, en els setze parcs professionals que hi ha a la demarcació hi haurà 474 efectius repartits que comptaran amb el suport de 183 bombers voluntaris. A més, també hi haurà 20 Equips de Protecció Activa Forestal (EPAF) i 73 Ajudants d'Ofici Forestal (AOF). A banda, cal tenir en compte el reforç aeri que es concreta amb dos helicòpters bombarders, un helicòpter de comandament i coordinació un altre de rescat i dos avions de vigilància i atac, a banda dels drons que permeten "treballar amb més eficàcia i seguretat", segons Martín.

Des dels cossos d'emergència demanen "molta prudència" a la ciutadania i que "siguin concients de quina activitat es va a fer". En aquest sentit, recorden que la majoria dels incendis son conseqüència de la mà de l'home i la sequera estructural dels darrers anys fa que el risc sigui "molt alt".  A més, el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Joan Mayoral, ha demanat especial cura de cara a Sant Joan. Mayoral també ha destacat Girona com una regió "exemple" en relació a les franges d'autoprotecció.  Finalment, el cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi de Dalmases, ha reconegut que la pluja que ha caigut els darrers dies ha servit per remullar la vegetació "més fina".  En concret ha anat bé pels marges de les carreteres, que solen ser un dels punts habituals d'inici d'incendi, per les burilles de cigarret que s'hi llancen, com va ser el cas del foc forestal que va afectar el Cap de Creus.

Cal tenir en compte que, des de que va començar l'any i fins a 1 de juny, s’han produït a les comarques gironines un total de 49 incendis, que han afectat 167,22 hectàrees, de les quals 149,78 de terreny forestal. Al llarg de l’any passat en van ser un total de 122 a la demarcació que van afectar 567,17 ha - 502,28 de terreny forestal -. D’aquests focs, dins la campanya d’incendis forestals es van produir 54 i van afectar 124,81 ha. (95,90 ha. de terreny forestal).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona