Medi ambient

medi ambient

Els Bombers reben un centenar d’avisos per la tempesta, la gran majoria al Bages però també a Ponent

A Sant Salvador de Guardiola s’han acumulat 125,9 litres d’aigua per metre quadrat

Els Bombers han rebut 107 avisos per serveis relacionats amb la tempesta que ha caigut aquesta tarda i nit a diferents punts de Catalunya, principalment a les comarques de la Catalunya Central però també a Ponent i al Pirineu.

La gran majoria dels serveis han estat al Bages, principalment inundacions en locals i habitatges. També hi ha hagut crescudes sobtades de rieres, cap amb conseqüències greus, tot i que en alguns indrets han arrossegat algun vehicle sense persones a dins. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 121 trucades fins a les deu de la nit, també la majoria del Bages. Aquesta comarca ha registrat intensitats de pluja destacades com la de Sant Salvador de Guardiola on s’han registrat 125,9 litres per metre quadrat.

La incidència més remarcable atesa pels Bombers ha estat un servei a les quatre de la tarda a Sant Vicenç de Castellet. Una persona indicava que una riuada s’enduia un cotxe i no descartava que hi hagués algú a dins. Els Bombers han confirmat que el vehicle havia baixat riu avall empès per la riuada i que era buit.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha explicat que les pluges “intenses i estàtiques” a la zona del Bages i els Vallesos han fet incrementar el cabal dels rius. El Llobregat, a Castellbell i el Vilar, ha arribat a baixar amb un cabal de 113 metres cúbics per segon.

Protecció Civil ha decidit mantenir activada la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) després que el Servei Meteorològic de Catalunya hagi predit pluges intenses encara les pròximes hores i de matinada a qualsevol punt del territori. De cara a la tarda de divendres, les precipitacions s’esperen sobretot al quadrant nord-est.

Avui dijous, les pluges més intenses i acompanyades de temps violent (fort vent, calamarsa) han afectat sobretot les comarques de la Catalunya Central, el Vallès Occidental, el Maresme i també les comarques del Pirineu i Prepirineu. A partir de les vuit del vespre, per exemple, 45 dels serveis atesos pels Bombers han estat a la Regió d’Emergències de Lleida.

En alguns indrets, com al Pallars Jussà, la pedra ha deixat infraestructures com la C-13, entre Pobla de Segur i Gerri de la Sal, cobertes d’una capa blanca com si hagués nevat.

Encara en l’àmbit viari, aquesta tarda s’ha hagut de tallar el trànsit a la C-55 a Castellgalí (Bages) per les fortes pluges. La via s’ha reobert cap a les sis de la tarda.

En aquests moments només es manté tallada la C-37 a Sant Salvador de Guardiola en els dos sentits per despreniments. Es desvia el trànsit per la C-37z.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella