Medi ambient

medi ambient

Talen a Collserola 200 arbres morts o debilitats per la sequera

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha iniciat avui la tala preventiva de 200 arbres morts o molt debilitats i amb risc de caiguda. Són majoritàriament pins pinyers i estan afectats per la sequera i per la plaga forestal de l’escarabat perforador. L’actuació és a la zona de l’estació de FGC del Baixador de Vallvidrera, un dels espais forestals del Parc Natural on els efectes de la sequera acumulada són més visibles. Es tracta d’una àrea altament freqüentada per públic familiar i escolar, que accedeix a l’escola Els Xiprers, al Museu Verdaguer-Vil·la Joana i al Centre d’Informació del Parc Natural.

Els objectius principals de la intervenció són garantir la seguretat dels usuaris, millorar l’estructura del bosc i fer prevenció activa d’incendis forestals. Els treballs finalitzaran previsiblement el divendres 15 de març, tot i que si les condicions meteorològiques fossin adverses, les tasques podrien endarrerir-se.

Durant tota l’actuació, l’espai estarà senyalitzat. No està previst tallar el camí d’accés a peu als equipaments de la zona, només hi haurà situacions puntuals de restricció de pas per tala d’arbres o retirada de troncs, per garantir la seguretat de tothom. El camí de passejada per les fonts (Font Vella, Font Nova i passeig dels Plàtans) estarà disponible com a alternativa d’accés.

A banda de talar i retirar arbres morts o debilitats, també es farà una selecció de tanys d’alzina per afavorir la recuperació del bosc i mantenir alguns peus d’arbre per millorar la biodiversitat, així com triturar branques i reforçar talussos i transformar la fusta extreta en biomassa forestal. A més, s’aprofitarà per reparar mobiliari existent en mal estat i s’instal·laran nous bancs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona