Medi ambient

medi ambient

Premià de Mar posa contenidors tancats i el canvi provoca malestar entre els veïns

Els contenidors tancats que s’estan posant nous als carrers de Premià de Mar començaran a funcionar al maig. L’Ajuntament ha fet arribar 9.800 targetes als veïns perquè puguin obrir-los i controlar les deixalles que reciclen. El regidor de Medi Ambient, Pep Ripollès, assegura que es vol millorar les xifres de la recollida selectiva que no superen el 40% i que en un any hauria d’arribar al 55% per complir amb la normativa europea. “És responsabilitat de tots reduir la brossa que portem a incinerar”, explica el regidor tenint en compte que aquest procés per tractar els residus suposa una despesa extra de 800.000 euros i fer-ne la recollida té un cost de 1,4 milions d’euros.

El nou model amb contenidors tancats ha aixecat queixes entre alguns veïns que han anunciat mobilitzacions i recullen signatures perquè l’Ajuntament faci marxa enrere. “Ens falta informació i no pot ser que et controlin i et penalitzin si recicles massa plàstic”, es queixa la presidenta del barri del Gas, Carmen Fontanet, on es va fer una de les proves pilot d’aquest sistema.

El canvi de sistema bonificarà als veïns que generin brossa orgànica i de paper i cartró, però en canvi penalitza als qui superin els dos lliuraments de plàstic a la setmana o l’excés del rebuig. “No pot ser que ens tinguin fixats, quan és impossible fer un control real del que es recicla”, critica un dels veïns contraris, Sebastià Guirao, que denuncia que s’hagi fet ús de dades personals per acreditar als veïns amb la targeta. Per la seva part el consistori manté que amb la nova taxa de la brossa es justifica la lectura d’un codi ocult i que no apareixen dades personals a la targeta.

Els nous contenidors es distribuiran a les 80 illes de contenidors de tot el municipi on també hi haurà recollida de roba, restes vegetals, oli i piles. Els de recollida de vidre es mantindran oberts.

El comerç també recicla

Els comerciants també s’estan adaptant al porta a porta que estan obligats a fer des de final d’any a través d’un gestor o el servei municipal.La presidenta de Comerç Premià, Núria Vàzquez, reconeix que es va posar en marxa en un “moment complicat” en plena campanya de Nadal i que encara s’estan adaptant segons el volum de residus que genera cada tipus d’establiments de les cinc fraccions (orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i rebuig). “Cada comerç es va adaptant als horaris” explica la botiguera que reconeix que per alguns és un problema posar i treure els contenidors que els ocupa part de l’aparador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot