Medi ambient

sequera

El fiscal obre diligències per la reducció dels cabals ecològics

El govern evita de moment la reducció màxima prevista a la Muga i Ter per les pluges de març

La fiscalia de medi ambient de Barcelona ha obert diligències d’investigació a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la denúncia que va presentar la Federació d’Ecologistes de Catalunya (EdC) contra la decisió del govern de reduir els cabals ecològics dels rius Ter, Muga i Llobregat, segons informa ACN. Davant l’entrada imminent en emergència per la greu sequera al sistema Ter-Llobregat i amb l’objectiu d’allargar tant com sigui possible les poques reserves d’aigua als embassaments, el 16 de gener el govern va aprovar reduir el cabal ecològic del riu Ter de 3.000 a 600 l/s des del Pasteral; de 300 a 40 des de Pont de Molins fins al mar en el cas de la Muga; i de 500 a 250 en el cas del Llobregat a Sant Joan Despí. Però per compensar l’impacte ecològic de la reducció, també es va decidir que, dos cops per setmana i durant sis hores seguides, es deixaria anar el màxim d’aquell cabal per garantir que no es trencara l’equilibri ambiental. Globalment, la mesura suposava un estalvi mensual de reserves als pantans proper als 4,53 hm³.

Però, de fet, avui mateix el govern ha informat que no ha arribat a reduir els cabals fins al mínim previst per l’augment sensible de reserves per les pluges de març. Tenint en compte que la reducció de cabals es va plantejar de manera progressiva, la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha informat que al Ter només s’ha reduït el cabal fins als 1.400 l/s en una primera fase i fins als 1.000 en la darrera sense que s’hagi arribat a la reducció mínima d’emergència dels 600. Tampoc a la Muga s’ha arribat al cabal mínim de 40 l/s sinó que actualment s’està en els 70 l/s després que en una primera fase es reduís a 100 l/s.

Barnadas també ha confirmat que les avingudes superiors programades dos cops per setmana i durant sis hores s’estan realitzant regularment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona