Medi ambient

Medi ambient

L’Arrossera del Montsià promou carmanyoles de clofolla d’arròs

Distribueix les primeres 30.000 unitats als establiments adherits a la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme

La Càmara Arrossera del Montsià promou una carmanyola feta amb Orysite, el material alternatiu al plàstic, fet amb clofolla d’arròs, que va idear la cooperativa.Les primeres 30.000 unitats s’han distribuït als establiments adherits a la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). Es tracta d’una manera de combatre el desaprofitament dels aliments i reforçar encara més l’economia circular. Segons ha remarcat a l’ACN Arantxa Codorniu Castelló, presidenta de la FIHRT Terres de l’Ebre, “és un envàs amb valor afegit, sostenible i reutilitzable”.

L’any 2021, la Càmara Arrossera del Montsià va presentar el material Oryzite després d’una dècada d’investigació i desenvolupament. La clofolla de l’arròs, l’únic residu d’aquesta producció agroalimentària, s’ha convertit en una alternativa al plàstic. Es pot fer servir per fabricar tota mena d’objectes i en tots els sectors, des de l’automobilístic, la logística, la cosmètica, el tèxtil, l’embalatge o el mobiliari, entre molts d’altres. La producció d’unes 60.000 tones d’arròs cada campanya, permet a l’Arrossera produir 14.000 tones d’Oryzite a l’any. La Cambra ja va ser distingida per aquesta proposta per la Unió Europea amb un premi a la millor cooperativa en economia circular i bioeconomia, l’any 2021. Un dels principals usos que té el material és per envasos sostenibles. A través d’Ecogots va sorgir la idea de crear un tàper, un envàs per al menjar per emportar dels restaurants que “ràpidament” va generar “molt interès” entre els membres de la Federació d’Hostaleria de Catalunya amb qui col·labora l’Arrossera. La carmanyola és compatible amb el rentaplats, la nevera i el congelador, i també el microones, i és totalment hermètica, fet que beneficia també als restauradors quan han d’envasar menjar com els arrossos caldosos. La FIHRT promocionarà el tàper en la Fira de l’Arròs, Col i Fesols de l’Aldea que se celebra en deu dies, i també els van mostrar en la darrera edició de la Fira Alimentària de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona