Medi ambient

societat

Avancen dos setmanes la precampanya contra incendis a Collserola

La sequera obliga els Bombers de Barcelona, per segón any, a intensificar la vigilància als boscos abans d’hora

Per primer cop es té una ambulància 4x4 que pot circular en entorns rurals

Per segon any, els Bombers de Barcelona han engegat la precampanya forestal avançant-la dues setmanes davant la situació d’estrès hídric i baixa humitat a Collserola. L’objectiu és augmentar les tasques preventives per tal d’evitar incendis durant els mesos amb temperatures més altes, així com familiaritzar-se amb l’entorn. Com ja es va fer l’any passat, el cos disposarà de drons, vehicles aeris no tripulats, i com a novetat, d’una ambulància 4x4, inèdita en l’àmbit metropolità, que tindrà capacitat per circular en entorns rurals i forestals. Així, els Bombers han subratllat que a mitjans de maig entrarà en funcionament el Parc de Vallvidrera, que aquest any comptarà amb més nombre de vehicles i efectius. A partir del juny començarà la campanya forestal, que estarà activa fins al setembre. En un comunicat, l’Ajuntament de Barcelona ha recordat que des del passat 15 de març està prohibit realitzar treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal, fet que inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes. En aquest sentit, el consistori ha demanat la “màxima precaució i col·laboració” de la ciutadania en aquests mesos de més altes temperatures.

De fet, es tracta del segon any consecutiu en què el Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) ha d’avançar la precampanya forestal degut a la sequera i les altes temperatures. Així doncs, el cos de Bombers de Barcelona començarà a dur a terme recorreguts per conèixer millor l’entorn de Collserola i per detectar elements tàctics, com punts d’accés al massís, carenes, barrancs o punts d’emplaçament de vehicles. En concret, els equips estaran desplegats per la superfície del parc que pertany a la ciutat i que està repartida entre els districtes de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris i Gràcia. En el marc d’aquesta precampanya, el cos té previst realitzar el pròxim 26 de maig un simulacre d’incendi forestal per posar en pràctica els protocols d’actuació existents, així com explicar als veïns què cal fer en cas que es produeixi un incendi a prop de casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet