Medi ambient

Premià de Mar tira endavant amb el nou model de selectiva enmig de les protestes veïnals

El ple municipal de Premià de Mar ha aprovat les ordenances, amb els vots en contra dels comuns i l'abstenció del PSC,  per tirar endavant amb el model de recollida selectiva que s’està desplegant al municipi amb contenidors tancats als carrers. A les portes de la sala de plens s’hi han concentrat un centenar de veïns amb pancartes i xiulets per protestar contra el que consideren un sistema injust que els “discrimina” amb una taxa variable de la brossa segons l’ús que facin dels contenidors. “No va enlloc i demanem que s’aturi aquesta guerra”, ha defensat una de les veïnes que ha intervingut en acabar la sessió plenària en una retransmissió polèmica perquè s’havia d’interrompre tal i com havia anunciat l'alcalde perquè és un espai de participació no regulat, però que finalment s'ha pogut escoltar una estona.

Sense data per tancar

Des del govern municipal tant el regidor de Medi Ambient, Pep Ripollès, com el mateix alcalde, Rafa Navarro, han defensat que els darrers dies s’han arreglat els tambors dels contenidors, que de moment es mantenen oberts, perquè s’encastaven i això portava a molts veïns a deixar la brossa fora. “Estem satisfets del volum de recollida”, assegurava el regidor de Medi Ambient que donava per fet que els contenidors “no es tancaran a la brava”, sense donar una data exacte de quan entraran en funcionament.

Els veïns es queixen que s’han posat contenidors massa petits pel volum de població i que es generen problemes de “salut pública” al seu voltant. El malestar dels veïns també ve motivat per la identificació digital i pel fet que s’hagin tret arbres per posar contenidors.

Arbres talats

L’Ajuntament manté que s’han retirat durant l’any 13 arbres dels quals, només 3 estaven a prop dels contenidors, i que abans de talar-los es van revisar i treure perquè estaven malalts. Segons diuen els veïns en són molt més els que s'han suprimit, prop d'una vintena, per deixar espai a les illes de contenidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILOBÍ D’ONYAR

L’Aeroport de Girona amplia els lavabos de la zona No Schengen

VILOBÍ D’ONYAR
SOCIETAT

Les sirenes de risc químic s’activen “correctament” al Baix Llobregat, el Barcelonès i els vallesos

Barcelona
CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Aixequen 13 actes en inspeccions a establiments d’Empuriabrava

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Urbanisme

La Paeria impulsa tres projectes d’habitatge pels joves al centre històric

Lleida
SALT

L’Ajuntament contracta 25 persones a través de dos plans d’ocupació

SALT
gastronomia

Nova edició de la Fira del VI DO Tarragona

TARRAGONA
SOCIETAT

Els síndics recorden que l’empadronament sense domicili fix s’ha de resoldre en tres mesos

Barcelona
LLORET DE MAR

Concentració per reclamar l’obertura del camí de ronda a Can Juncadella

LLORET DE MAR
LA JONQUERA / ROSES

La Guàrdia Civil intervé més de 6.900 peces de roba falsificada

la jonquera / roses