Societat

ferrocarrils

Reclamen una taula sobre la seguretat del TAV, a Girona

La Federació d'Associacions de Veïns ha presentat una moció per al pròxim ple en què insten a resoldre les mancances del túnel

L'entitat assegura que ja té el suport de cinc grups del ple

La Federació d'Associacions de Veïns de Girona (FAV Girona) ha entrat per registre de l'Ajuntament una moció en què es reclama la creació d'una taula específica per debatre i resoldre les mancances dels sistemes de seguretat que hi ha al túnel del TAV a la ciutat. En aquesta taula, que volen que es creï en un termini màxim de dos mesos a partir de l'aprovació de la moció, ha d'haver-hi representants del govern de la ciutat i dels grups municipals, policies municipals, la mateixa FAV Girona, els Bombers, la Generalitat, cossos policials, Protecció Civil, la subdelegació del govern de l'Estat a Girona i Adif. L'esperit de la moció, va explicar ahir el seu redactor –en nom de la federació–, Romà Monreal, és la generació d'un espai de trobada de totes les parts implicades en la infraestructura (administracions, serveis d'emergències i seguretat i usuaris) per establir i implementar mesures per posar fi a les deficiències pel que fa a la seguretat en el túnel. Entre aquestes, indica Monreal, hi ha la integració de la xarxa Rescat (que permet la comunicació des de l'interior del túnel), l'adaptació de vuit de les deu sortides d'emergència (que encara no estan acabades), muntar algun sistema de ventilació del túnel més enllà de la ventilació natural actual (que ha de permetre, per exemple, treure el fum en cas d'incendi) i la creació d'una xarxa de drenatge que permeti recollir hipotètics vessaments dins del túnel d'una manera efectiva i sense risc per als serveis d'emergències.

La moció és el resultat de les converses que han mantingut els darrers mesos amb tots els actors que han de formar part de la taula. La voluntat és que el president de la FAV Girona, Josep Maria Castanyer, exposi la moció davant dels regidors en el ple del 10 d'abril. Disposen, asseguren, del suport de tots els grups (CiU, ERC, el PSC, la CUP i C's) excepte el PP, amb el qual encara estan pendents de parlar.

La reunió amb Adif

Pel que fa a la reunió que l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, van mantenir dimarts a Madrid amb el president d'Adif, Juan Bravo, i directors generals i tècnics de l'ens, ahir es va explicar a la taula de seguiment del TAV. Gairebé una vintena de persones van assistir a la trobada a l'oficina d'atenció al ciutadà pel TAV per escoltar les explicacions de Ribas sobre com va anar la reunió. Presidents d'associacions de veïns, regidors del govern i l'oposició, a banda del regidor del barri de Sant Narcís, Joan Alcalà, i tècnics, entre altres persones, van assistir a la trobada.

LES XIFRES

50
mesos
va fer el 8 de març que es va estrenar el TAV a Girona. En el dia d'avui continua sense pla d'autoprotecció.

LA DATA

10.4.2017
Se celebrarà
a Girona el ple en què es debatrà i votarà la moció de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona
2
mesos
es dona de coll a la moció per a la creació de la taula transversal, per tractar els dèficits de la seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia