Educació

A Olot, fan pedagogia del verd i de la flor

Alumnes de set escoles participen en el programa Viles Florides

Un total de 350 alumnes d'Olot, cent més que l'any passat, han participat en la campanya de millora i manteniment dels espais verds i enjardinats de la capital garrotxina en el marc de la campanya Viles Florides, que organitza l'Ajuntament d'Olot amb el suport del moviment Viles Florides. El regidor de Serveis Urbans i Espai Públic, Josep Gelis, ha afirmat que estan molt satisfets de la resposta que està tenint aquesta iniciativa, que pretén fomentar el respecte per l'entorn natural i el medi ambient, i incentivar el fet de tenir espais enjardinats a l'escola i al seu voltant amb flors i plantes.

L'oferta de recursos educatius de l'Institut Municipal d'Educació d'Olot inclou l'activitat que aquests últimes dies s'ha dut a terme a set centres educatius d'Olot –dos més que l'any passat–. Es tracta de l'escola del Pla de Dalt, l'Escola Pia, l'escola Petit Plançó, l'escola Malagrida, l'escola de Sant Roc, l'escola Bisaroques i l'escola del Cor de Maria.

En concret, està dirigida als alumnes de primària d'aquests centres participants i comença amb una xerrada sobre el moviment Viles Florides –s'explica en què consisteix i què significa per a la ciutat d'Olot haver obtingut les Quatre Flors d'Honor, que és el màxim guardó– i continua amb l'elaboració d'un parterre floral amb diverses tipologies de plantes –arbust, planta vivaç i flor de temporada.

Els alumnes són els encarregats d'escollir la planta i distribuir-la, mentre que els jardiners de la fundació La Fageda són els encarregats d'executar la plantació.

A la plaça Clarà

Els alumnes de l'Escola Pia d'Olot van dur a terme ahir a la tarda l'última de les sessions. Els nens i nenes van enjardinar els escocells dels plàtans que hi ha a davant del centre. Cada grup, format per set o vuit alumnes, va apadrinar un escocell, del qual haurà de fer un seguiment des d'ara fins a finals de curs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia