Societat

generalitat

pressupostos de l'estat

El govern veu en els pressupostos de Montoro una “desautorització rotunda” de les promeses de Rajoy a Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, constata que els compromisos anunciats la setmana passada pel president espanyol no es compliran

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat que els pressupostos que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha presentat aquest dimarts al Congrés posen en evidència que les promeses d'inversió fetes a Catalunya per part del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no es compliran.

“Els pressupostos suposen una desautorització rotunda dels compromisos que va adquirir el president Rajoy”, ha constatat el conseller. Segons ell, “res del que va plantejar el president espanyol queda reflectit als pressupostos”.

Rull ha recordat que existeix un deute pendent de més de 10.000 milions d'euros per part de l'Estat a Catalunya en matèria de carreteres i ferrocarrils. Segons ha explicat, als pressupostos del 2017 només s'han inclòs 193 milions d'euros dels 2.195 que hi ha pendents en carreteres. els comptes públics de l'Estat de 2017 han inclòs 75 milions d'euros per al corredor mediterrani, També s'ha queixat que dels 3.890 milions que calcula que manquen per invertir al Corredor Mediterrani, només n'ha inclòs 75 milions.

També en l'àmbit ferroviari, ha criticat que els comptes de Montoro només preveuen una inversió de 397 milions en Rodalies mentre que es deuen un total de 3.461 milions en aquest apartat. D'aquesta partida, 120 corresponen a la primera fase del tren llançadora entre Barcelona i l'aeroport del Prat. Els pressupostos tampoc els 132 milions que l'Estat ha de transferir a la Generalitat per pagar a Renfe el servei ferroviari.

Per Rull, aquestes xifres posen en evidència que el “dèficit clamorós de confiança” amb el qual van rebre els anuncis de Rajoy ha quedat justificat “només una setmana més tard”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia