Salut

sanitat

Prop de dos milions d'euros més per a la regió sanitària de Girona

Salut incrementa l'assignació de recursos per a vint equips d'atenció primària per combatre les desigualtats

El Departament de Salut incrementa els recursos per a l'atenció primària amb l'objectiu de combatre les desigualtats en salut de la població. El nou model s'aplicarà de forma progressiva i, en conjunt, significarà addicionar un total de 65 milions d'euros en cinc anys.

En aquest sentit, destinarà prop de dos milions d'euros per a equips d'atenció primària (EAP) de la regió sanitària de Girona. Les assignacions màximes, de 200.000 euros, corresponen als EAP de Tordera, Pineda de Mar, Malgrat de Mar i Palafrugell. Les mínimes, de 30.000 euros, corresponen als EAP de Vilafant i Arbúcies-Sant Hilari. Els recursos aniran destinats a l'increment del nombre de professionals i a reforçar l'orientació comunitària de l'atenció primària. En funció de les necessitats específiques, cada equip de primària decidirà el nombre i el perfil de professionals que incorporarà. A Catalunya, seran 12,5 milions, i mig milió d'euros més es destinaran a programes de salut pública. D'altra banda, Salut també va anunciar l'assignació de prop d'onze milions d'euros addicionals per a l'Institut Català de la Salut per cobrir substitucions a primària. D'aquesta manera, es dona resposta a una reivindicació dels professionals i es recupera la meitat de la disminució aplicada entre el 2011 i el 2016 en els fons destinats a cobrir substitucions.

LES XIFRES

30.000
euros
és el mínim amb què es dotaran dos equips d'atenció primària de la regió sanitària de Girona.
200.000
euros
és l'increment màxim amb què es dotaran quatre equips d'atenció primària de la regió sanitària de Girona.

Indicador social compost

L'indicador social compost és la fórmula que ha utilitzat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) per mesurar les desigualtats en salut de la població. S'ha obtingut tenint en compte factors demogràfic i socioeconòmics, entre altres variables. Aquest indicador ha estat la base per tal que el Servei Català de la Salut (CatSalut) establís el nou model d'assignació de recursos. Un cop fets els càlculs del nou sistema i dels nous recursos que correspondrien a cada EAP, s'han comparat amb els que rebien fins ara. A partir d'aquí s'ha extret la diferència i s'ha comprovat que 155 EAP a tot Catalunya estan per sota del finançament previst i rebran un increment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia