Educació

ensenyament

L'escola Mar Nova gairebé triplica les inscripcions a P3

Les mobilitzacions de l'AMPA del centre de Premià de Mar van obligar Ensenyament a anular la decisió de tancar-lo aquest curs

Hi ha vint-i-nou peticions i dinou més per a la resta de cursos

“Estem exultants. Les famílies de Premià de Mar han respòs i ens han donat suport a tota la feina feta.” El president de l'AMPA de l'escola Mar Nova, Jaume Mora, no va amagar ahir la seva satisfacció davant la notícia que el centre havia rebut 29 preinscripcions en primera instància per a P3. La xifra pràcticament triplica la que es va obtenir el curs passat i que Ensenyament va utilitzar com a argument per anular el P3 i anunciar el tancament de l'escola per a aquest curs. Les mobilitzacions de les famílies i la pressió social en defensa d'un model educatiu propi i diferenciat van acabar donant fruit i el mes de febrer el departament, per sorpresa, es feia enrere i assegurava que el curs vinent l'escola recuperava el P3 perdut i en garantia la continuïtat. “Ha estat un llarg camí, sovint amb un fort pendent, però al final s'ha pogut demostrar que la Mar Nova és necessària per a Premià de Mar”, comenta Mora, que destaca que tot i rebre nombrosos comentaris de suport de les famílies previs, no va ser fins a la jornada de portes obertes que els membres de l'AMPA van estar segurs que hi hauria una gran resposta. “Vam ser l'última escola a mostrar el nostre projecte i ens va venir a veure molta gent i a interessar-se per una manera d'educar diferent i amb un equip de professors molt preparat”, apunta.

La Mar Nova és el segon centre públic, darrere del Montserrat amb dues línies i 38 inscripcions, que més demanda ha tingut. A banda de les 29 preinscripcions a P3, hi ha dinou peticions més d'alumnes per a la resta de cursos del centre menys a sisè. Tot i això, el fet que aquest curs 2016/2017 s'anul·lés el P3 fa que el setembre vinent no hi hagi oferta per a infants de P4. “Ens consta que hi ha un grup de famílies que demanen que s'obri, perquè es van veure obligades a portar els nens a un altre centre”, assegura Jaume Mora. A Premià de Mar hi ha hagut un total de 273 inscripcions d'alumnes de P3 per a un total de vuit centres.

LA XIFRA

29
alumnes
s'han apuntat en primera instància a P3 a l'escola Mar Nova i 19 més ho han fet als altres cursos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia