Societat

Municipal

Estudien demandar el forn Sant Antoni de Fontajau per les molèsties que causa

Els veïns diuen que l'empresa va quantificar el nivell de soroll des d'un pis allunyat de l'obrador

Reiteren que les molèsties afecten diverses famílies

Els veïns de Fontajau que viuen més a prop de l'obrador del forn Sant Antoni, al carrer Valentí Almirall, a Girona, estudien dur als jutjats l'empresa per les molèsties que els causen el soroll i la pudor de l'obrador. Els portaveus dels veïns diuen que estan mirant si els és econòmicament viable demandar l'empresa per resoldre una problemàtica que, asseguren, està alterant la vida de diverses famílies. Desmenteixen així el propietari dels forns Sant Antoni, Esteve Casellas, que en una entrevista a El Punt Avui (26 de febrer) deia que el problema dels sorolls està arreglat i que era per les queixes d'un sol veí. Dos dels veïns admeten que són sis famílies les més afectades, “però n'hi ha una vintena que en menor o major mesura també pateixen l'activitat industrial que es du a terme a la zona, que és residencial, i que han signat les queixes que s'han fet” asseguren.

Tot i que han rebut el suport i el dictamen favorable del defensor de la ciutadania de Girona, Ramon Llorente, el problemca no se'ls ha resolt. En aquest sentit, afirmen, se senten desemparats i desatesos pel govern de Girona: “Furgonetes carregant constantment de dia i de nit, brutícia, fums que provoquen picor i tot, pudors i sorolls de ventiladors i dels vehicles mal aparcats, carretons amunt i avall... així no podem viure.” El que no faran, hi afegeixen, és quedar de braços plegats: “El soroll a vegades és més intens i a vegades menys, però és una remor continuada que, especialment a la nit, es fa insuportable.”

Llorente va exposar el cas en el ple extraordinari del 3 d'abril, en què va presentar la memòria de l'oficina del 2016. Va reclamar a l'Ajuntament que resolgui el problema i “si cal” es procedeixi a deixar sense efecte l'activitat industrial que s'hi du a terme. A més, va dir, posarà en coneixement de les autoritats sanitàries que es fan càrregues en vehicles particulars “sense complir les imprescindibles normes sanitàries”.

Sonometria parcial

Per la seva banda, els veïns acusen l'empresa de ser indiferent a les molèsties que causa. Asseguren que la sonometria que va encarregar l'empresari es va adaptar als seus interessos a fi de no superar els límits permesos. El que es va fer, diuen, va ser fer els mesuraments des d'un pis allunyat de la zona més afectada pel soroll.

A més, detecten que en la memòria que va fer l'enginyer que l'empresa va contractar es menteix: “S'hi diu que el problema del soroll [que provoca la producció] està resolt des de fa temps, i és mentida. És precisament el principal problema que tenim.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró