Societat

Economia

L'hotel Imperial Tàrraco tanca i un grup inversor se'l queda

El grup Alta Diamond Projects és el nou propietari de l'històric hotel de Tarragona, que podria tornar a reobrir però amb una part com a hotel i l'altra com a hotel apartament

Els 36 treballadors negocien les indemnitzacions

Després d'anys amb una fràgil situació econòmica, l'històric hotel Imperial Tàrraco, situat en un lloc privilegiat de Tarragona, a tocar del Balcó del Mediterrani, tanca portes. Segons ha pogut saber aquest diari, l'equipament hoteler, fins ara de la cadena Husa, ha estat adquirit, després d'un procés de subhasta, pel grup inversor Alta Diamond Projects SL., que el mes passat va presentar una demanda de cessament de l'activitat davant d'un jutjat de primera instància de Tarragona. El judici pel desnonament tindrà lloc dimarts que ve, dia 9, i, per tant, els 36 treballadors que actualment integren la plantilla podrien anar al carrer per ordre judicial.

El comitè d'empresa negocia ara les condicions de les indemnitzacions de forma directa amb Joan Gaspar, president del grup Husa i fins ara propietari de l'hotel. Mónica Torralba, en representació dels treballadors, va declinar ahir fer valoracions del procés en el qual estan immersos, per no interferir en la negociació. Tanmateix, si es fa efectiva l'ordre d'aixecament, el jutge podria ordenar el desallotjament dels treballadors de l'hotel. Aquests ja han demanat una reunió amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que està convocada per dijous que ve.

Alta Diamond Projectes hauria adquirit l'edifici per cinc milions d'euros, “una xifra molt per sota del seu valor”, segons han explicat representants dels treballadors que prefereixen mantenir-se en l'anonimat. Tot i que no està concretat del tot, la previsió és que l'Imperial Tàrraco tanqui portes al final d'aquest mes o al principi de juny.

Un altre hotel

L'edifici del passeig de les Palmeres, però, continuarà amb tota probabilitat com a equipament hoteler. Alta Diamond Projects –amb qui aquest diari no ha pogut contactar– tindria la idea d'impulsar les reformes necessàries per reobrir-lo de nou com a hotel. També segons les fonts consultades, podria ser la cadena H10 qui n'assumís l'explotació. Però tot i que una part de l'edifici continuaria com a hotel convencional, se'n reservaria una altra part com a hotel apartament.

L'hotel Imperial Tàrraco té 170 habitacions, repartides en sis plantes. Es va construir l'any 1963 i va ser renovat parcialment l'any 2007, tot i que per tornar a reobrir com a hotel serien necessàries obres importants de reforma.

En el canvi de propietat de l'hotel també s'ha hagut de negociar la continuïtat del Casino de Tarragona, del Grup Peralada, que ocupa la planta baixa de l'edifici. Sembla que han arribat a un acord i aquest negoci podrà continuar al mateix espai.

LA XIFRA

5
milions
d'euros és el preu que hauria pagat el nou propietari de l'històric edifici hoteler de Tarragona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró