Societat

teatre

La Sala Cabanyes de Mataró es tornarà a obrir a la tardor

El Centre Catòlic comença les obres estructurals del teatre, que afecten també la pista esportiva i l'escola Balmes

L'entitat local invertirà més de 700.000 euros en la reforma dels equipaments

El Centre Catòlic de Mataró ha començat les obres de millora que afecten la Sala Cabanyes, la pista esportiva i l'escola Balmes. L'actuació, que preveu canviar les cobertes dels edificis, molt malmeses pel pas del temps, s'allargaran uns sis mesos amb la intenció que a la tardor es puguin enllestir, a punt per començar els assajos dels Pastorets, la peça més celebrada de la històrica sala mataronina. “Es tracta de les obres estructurals més ambicioses que l'entitat ha fet en els darrers anys”, va admetre ahir el president del Centre Catòlic, Antoni Blanch, que va afirmar que la inversió necessària per dur-les a terme superarà els 700.000 euros que s'han pressupostat inicialment.

Com que la primera fase dels treballs afecta la coberta de la Sala Cabanyes, aquests darrers dies ja s'ha buidat l'escenari i el pati de butaques. Blanch destaca que aquesta part és la més complexa del projecte perquè s'han de retirar fins a tres sostres diferents –el del mateix teatre, un encanyissat intermedi i, finalment, el de fibrociment– i construir-ne un de nou “més modern que garanteixi la continuïtat durant molts anys de les instal·lacions del centre”. Per aquest motiu, serà necessari instal·lar una gran bastida al mig de la sala.

Un cop hagi acabat el curs escolar, s'actuarà a la teulada de la pista de bàsquet i del segon pis de l'escola Balmes, i no serà fins a l'agost que serà el torn de la Saleta, on està previst reforçar el terra.

Les obres, que també serviran per reparar les teules malmeses, es finançaran amb un crèdit que ha demanat l'entitat, però també amb les aportacions pactades amb l'Ajuntament en el conveni signat el 2015 per recuperar l'ús públic del pati i de l'edifici del Cafè Nou, l'espai situat a la Riera que queda davant mateix de la Sala Cabanyes. També està previst que hi col·labori la Generalitat a través d'una subvenció.

LA FRASE

Aquestes són les obres més ambicioses que el Cercle Catòlic de Mataró ha fet en els darrers anys
Antoni Blanch
president del cercle catòlic

Canvis de planejament

La regidora d'Urbanisme, Núria Calpe (CiU), va defensar ahir que per poder tirar endavant el projecte i que l'Ajuntament de Mataró concedís la llicència d'obres s'ha hagut de modificar el planejament que afecta l'àmbit del Centre Catòlic. En aquest sentit, han decidit consolidar els usos vigents d'equipaments privats en una zona que el pla general d'urbanisme preveia majoritàriament com d'usos terciaris. “Hem adaptat el planejament a la realitat per aconseguir millorar un patrimoni de la ciutat i potenciar l'eix cultural de la Riera”, va afegir-hi Calpe, que considera que amb el canvi no es perd res perquè l'aprofitament terciari i la zona verda prevista es traslladen a un altre lloc. Un altre dels tràmits que s'estan acabant de fer amb la Generalitat és l'obtenció del permís per a la retirada amb seguretat del fibrociment de les diferents cobertes. Una autorització que el president, Antoni Blanch, confia que es pugui concedir en les setmanes vinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia