Educació

Manresa adequa el primer camí per anar a peu a l'escola

Unirà els centres de primària L'Espill i El Pilar, així com l'institut Guillem Catà

La principal actuació és un nou tram de vorera que connecta el carrer Font dels Capellans amb el Rosa Sensat

Manresa ha començat les obres per adequar el primer camí públic per anar a peu a l'escola, que unirà els centres L'Espill, el Col·legi Mare de Déu del Pilar i l'institut Guillem Catà. Es tracta del primer camí escolar que condiciona l'Ajuntament, amb la voluntat de fomentar entre les famílies l'hàbit d'anar a peu, així com l'autonomia personal dels infants, i millorar la seguretat dels vianants.

Ho van explicar ahir la regidora d'Ensenyament, Mercè Rosich, i la de Mobilitat, Olga Sánchez, al mateix punt on es du a terme una de les principals actuacions del projecte. És a la cruïlla entre els carrers Font dels Capellans i Rosa Sensat, on s'està construint un nou tram de vorera que unirà els dos vials, ja que fins ara no hi havia cap itinerari adaptat i els vianants havien de fer part del recorregut per la calçada. El projecte preveu també diverses actuacions que volen donar “l'oportunitat als infants d'acostumar-se a anar a peu i entendre que no cal arribar a la porta de l'escola amb cotxe”, va dir Rosich, que va assegurar que la idea del consistori és crear nous camins escolars més endavant. Per la seva banda, Sánchez va afirmar que s'ha escollit aquesta zona de la ciutat perquè “és un bon lloc, hi conflueixen tres centres i fins ara no hi havia un itinerari adaptat”.

Les obres costaran 40.000 euros –la meitat provindran d'una subvenció de la Diputació i la resta de fons municipals– i permetran pintar passos de vianants, aparcaments, voral i separació de carrils; posar baranes en punts on la vorera està al mateix nivell que la calçada, per prevenir accidents, i senyalitzar el camí amb el logotip creat per a la campanya, un centpeus fet de xapa i col·locat sobre pilons de fusta.

LA FRASE

El projecte vol donar l'oportunitat als nens d'acostumar-se a anar a peu i tenir més autonomia personal
Mercè Rosich
regidora d'ensenyament

L'escola Ítaca de Manresa, el precedent

Pares de l'escola Ítaca de Manresa es van organitzar, el juny passat, per “fer més cíviques i segures les entrades i sortides a l'escola”. Així, van planificar diverses rutes per acompanyar els nens fins a l'escola a peu, en bici i en bus urbà, evitant el col·lapse de cotxes a la carretera del Pont de Vilomara, zona on hi ha l'escola. Es van senyalitzar aparcaments dissuasius i també itineraris a peu entre l'aparcament i el centre, amb la intenció de fer de les entrades i sortides a l'escola “una altra oportunitat per educar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA