Educació

Ensenyament

Els editors de llibres de text catalans asseguren complir la normativa i veuen mala intenció

El representant del Gremi d'Editors ha recordat que els llibres són analitzats per les escoles i els claustres i sotmesos a la inspecció educativa

Consideren que en l'informe hi ha un “posicionament polític, descontextualitzant per abonar una teoria”

El Gremi d'Editors de Catalunya ha assegurat que els editors compleixen totalment la normativa en l'elaboració dels materials escolars, i ha sostingut que es tracta d'una polèmica absurda i malintencionada”, ha assegurat a Europa Press el cap de la comissió del llibre de text del gremi, Antonio Garrido.

El gremi ha reaccionat així a l'informe del sindicat AMES que sosté que en llibres de text a Catalunya “s'enalteix a l'excés les diferències entre els catalans i els ciutadans de la resta d'Espanya”, existeix falta de referències a les institucions, entitats i normes compartides, i es redueixen els continguts del reial decret estatal sobre Geografia i Història.

Garrido s'ha mostrat sorprès amb l'informe, que ha dit que analitzaran, i ha ressaltat que traslladen amb professionalitat als llibres de text allò que recullen els currículums oficials, tant la part del Ministeri d'Educació com el de les comunitats autònomes “sense cap ànim tendenciós ni adoctrinant”.

El representant del Gremi d'Editors ha recordat que els llibres són analitzats per les escoles i els claustres i sotmesos a la inspecció educativa, que d'ofici actua quan detecta un error en els llibres.

Ha considerat que en l'informe hi ha un “posicionament polític, descontextualitzant per abonar una teoria”, i ha sostingut que s'ha volgut instrumentalitzar els llibres de text amb una intencionalitat i que els editors són convidats de pedra en aquesta polèmica.

Antonio Garrido ha remarcat que a Catalunya “fa anys” que no es reben denúncies o advertiments de les administracions o les escoles ja que es compleix la normativa existent i no s'ha trobat cap defecte.

L'editor ha assegurat que el sindicat autor de l'estudi no s'ha dirigit en cap moment al Gremi, que ha recordat que manté una interlocució constant amb sindicats i partits polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia