Societat

Creix de manera lleu la violència a la llar al Vendrell

El govern local i els cossos de seguretat es mostren preocupats per aquestes dades

També augmenten els problemes derivats del vandalisme i els robatoris i furts a l'interior dels vehicles

La violència domèstica, les denúncies per vandalisme i els robatoris i furts a l'interior dels vehicles són els tres problemes que es resisteixen a l'actuació dels cossos de seguretat al Vendrell. En els tres casos, s'ha registrat un lleu increment de casos i denúncies respecte al 2016. Així ho va confirmar aquesta setmana l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, després de la junta local de seguretat, a la qual van assistir el delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris; el secretari general de la Subdelegació del Govern a Tarragona, Carlos Miranda; el director dels serveis territorials d'Interior, Joan Carles de la Monja; el regidor de Governació, Rafel Gosàlvez, i representants de la policia local, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policía Nacional.

Segons les dades fetes públiques, entre el maig del 2016 i l'abril del 2017 el nombre de fets penals s'ha reduït un 5% al Vendrell, el de detencions ha crescut un 11% i un de cada tres casos han estat resolts. Aquesta millora és reforçada per l'estabilització de l'accidentalitat, tot i que hi ha una certa preocupació pels atropellaments de persones (s'han reduït un 13%), ja que un 77% dels casos es produeixen en passos de vianants.

Precisament, al llarg d'aquest any la policia ha incrementat els controls de trànsit (un 47% dels controls són d'alcoholèmia) amb la voluntat de reduir l'accidentalitat.

El govern local del Vendrell ha destacat en el balanç d'aquest any l'increment de la col·laboració ciutadana i de les trucades per advertir d'incidències. Segons el govern, això ha permès incrementar la resolució de conflictes mitjançant les eines dels processos de mediació i reduir el nombre final de denúncies.

LA XIFRA

32%
dels casos
penals denunciats a la policia, al Vendrell, s'han resolt, del maig del 2016 a l'abril del 2017.

Millora progressiva del ‘top manta'

Segons les últimes dades sobre el top manta, es pot parlar d'una millora progressiva de la situació. Si l'any passat el govern del Vendrell va optar per incrementar la vigilància en els punts d'accés al municipi (l'estació de tren de Sant Vicenç i la carretera), a més dels controls al passeig marítim, ara confirmen que no es pot abaixar la guàrdia i que enguany hauran de mantenir el mateix tipus de control per intentar reduir l'efecte dels venedors a la zona marítima durant els mesos d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia