Societat

Religió

El Papa anuncia el nomenament d'Omella com a cardenal

L'arquebisbe de Barcelona serà investit en el Consistori que se celebrarà el proper 28 de juny juntament amb quatre purpurats més

Tots cinc són menors de 80 anys i, per tant, considerats electors

El Papa Francesc ha avançat aquest diumenge el nomenament com a cardenal de l'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella.

El pontífex romà ha anunciat després de l'oració Regina Coeli al Vaticà que el proper 28 de juny celebrarà un Consistori per nomenar cinc nous purpurats, entre els quals hi ha el cap de la diòcesi de la capital catalana.

Els altres quatre nous cardenals seran l'arquebisbe de Bamako (Mali), Jean Zerbo; el bisbe d'Estocolm (Suècia), Anders Arborelius; el vicari apostòlic de Pakse (Laos), Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun, i el bisbe auxiliar de San Salvador (El Salvador), Gregorio Rosa Chávez. Francesc ha destacat que la procedència dels futurs purpurats de “diverses parts del món manifesta la catolicitat de l'Església difosa a tota la Terra”.

El Papa ha precisat que la missa amb motiu de la festivitat de Sant Pere i Sant Pau, el proper 29 de juny, se celebrarà ja amb els nous cardenals.

Aquest serà el quart consistori celebrat per Francesc. L'últim es va fer el passat 19 de novembre, quan va nomenar tretze nous cardenals amb dret a vot i a quatre emèrits, majors de 80 anys. Els cinc nous purpurats són tots menors d'aquesta edat i, per tant considerats electors en cas de la celebració d'un conclave.

Nascut a Queretes (o Cretes, Matarranya) el 1946, Omella es va formar al Seminari de Saragossa i posteriorment a Lovaina i Saragossa. El 1970 va ser ordenat sacerdot. El 1996 va ser nomenat bisbe auxiliar de Saragossa i tres anys més tard bise de la diòcesi de Barbastre - Monsó (Osca). El 2004 va prendre possessió de la diòcesi de Calahorra i la Calzada-Logroño. Des del desembre de 2015 és arquebisbe de Barcelona el 2015 en substitució de Lluís Martínez Sistach. Omella és membre de l'executiva de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) des de març d'aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia