Salut

Salut

De 30 a 178 dies d’espera per visitar-se en una unitat del dolor

A la regió sanitària de Girona hi ha vuit unitats de tractament especialitzat

La de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, la que fa esperar més

A la regió sanitària de Girona hi ha un total de vuit unitats de tractament especialitzat del dolor, que estan ubicades a l’hospital Josep Trueta de Girona, l’hospital Santa Caterina de Salt, l’hospital de Palamós, l’hospital de Figueres, l’hospital d’Olot, l’hospital de Campdevànol i la Corporació de Salut del Maresme i de la Selva, segons la informació que el conseller de Salut, Antoni Comín, ha donat per escrit a una pregunta del grup parlamentari de Ciutadans. Aquestes unitats, formades per equips interdisciplinaris que disposen de metges, professionals d’infermeria i, en alguns casos, psicòlegs, tenen diferents temps d’espera per a una visita ordinària, tal com consta en la resposta de Comín. Així, la unitat amb una espera més curta és la de l’hospital de Campdevànol, amb 30 dies. L’hospital d’Olot té un temps d’espera d’entre 30 i 60 dies; el segueix la unitat del Trueta, amb 85 dies, i la del Santa Caterina, amb 92 dies. Per a una visita a la unitat de l’hospital de Palamós cal esperar 100 dies; per a la de l’hospital de Figueres, 120 dies i per accedir a la unitat de la Corporació de Salut del Maresme i de la Selva (que gestiona els hospitals de Blanes i Sant Jaume de Calella) cal esperar un total de 178 dies.

En la resposta de Salut, s’indica textualment que “es desconeix el nombre de reclamacions amb el temps d’espera per rebre atenció en aquestes unitats, atès que no existeix un registre global de reclamacions vinculades a aquestes unitats, ja que les unitats de dolor són unitats de tipus funcional i no disposen de número d’unitat proveïdora”.

LES XIFRES

85
dies
és el temps que cal esperar per ser atès a la unitat del tractament del dolor a l’hospital Josep Trueta.
19
professionals
treballen en les vuit unitats d’aquestes característiques que hi ha a la regió sanitària.

Un 80% dels pacients tenen dolor crònic

Un 80% dels pacients que es visiten a les unitats del dolor tenen un dolor crònic que no es correspon amb cap dany concret i que no respon a la medicació. En la resposta es descriuen actuacions de millora en dues unitats: la revisió del protocol d’atenció al dolor greu o invalidant a l’hospital de Palamós i la introducció, a l’hospital de Figueres, de mesures de suport a l’atenció primària en l’abordatge de la fibromiàlgia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia