Societat

Societat

Més de 29.000 persones es beneficien de Càritas Diocesana a la demarcació

L’entitat alerta de la cronificació de la pobresa i reclama més polítiques socials

L’any passat va invertir 3,8 milions en acció social a la demarcació

Parelles amb fills a càrrec, sense feina o que no arriben a final de mes, i d’entre 25 i 44 anys d’edat. És el perfil dels usuaris de Càritas. Malgrat tot, aquest col·lectiu baixa respecte d’anys anteriors i s’incrementa el de persones d’entre 45 i 64 anys i, sobretot, el de dos grups que es troben als extrems: els de les persones majors de 65 anys i el dels menors de 25.

L’any passat, Càritas Diocesana de Tarragona va oferir atencions bàsiques a 73.698 persones, i les beneficiades van ser 18.541. A les Terres de l’Ebre i el nord de Castelló, l’entitat va atendre més de 10.000 persones, unes 3.600 famílies de les Terres de l’Ebre i el nord de Castelló, l’àmbit de la diòcesi de Tortosa. La xifra es manté similar a la dels darrers anys. Tot i així, el secretari general de Càritas Diocesana de Tortosa, Agustí Adell, va alertar de la cronificació de la pobresa: “Més de la meitat de les famílies fa més de tres anys que estan sent ateses.” En aquesta línia, 350 famílies van demanar ajut a Càritas per primer cop. “Càritas no podrà oferir mai la situació definitiva”, va recordar Adell, en la presentació de la memòria del 2016.

Francesc Roig, president de l’entitat a Tarragona, va indicar que a banda de distribuir menjar i roba, Càritas duu a terme fins a setze projectes d’atenció social, entre els quals destaquen els vinculats a la inserció laboral. “La crisi no ha passat i, per desgràcia, per a molta gent ni ha passat ni passarà”, va lamentar l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. “Els polítics diuen que estem sortint de la crisi o que és una cosa passada, però la realitat de Càritas ens diu que no és així”, va assegurar el representant de Càritas a Tortosa, Agustín Castell.

L’any passat, Càritas Diocesana va invertir quasi dos milions d’euros en els diferents programes de Tarragona, i 1,8 a les Terres de l’Ebre. El voluntariat, amb més de 2.300 persones, és la base de l’entitat.

LA XIFRA

29.361
persones
es van beneficiar l’any passat dels serveis de Càritas Diocesana de Tarragona i de Tortosa.

LA FRASE

La ferida de la crisi és tan profunda que continua estant vigent. Aquest any incidirem en la inserció laboral
Francesc Roig
Director de Càritas Diocesana de Tarragona

Preparats per acollir refugiats

Càritas reclama més polítiques socials i internacionals que frenin la desigualtat i protegeixin vides i garanteixin els drets humans. El director de l’entitat a Tarragona posa èmfasi en la capacitat i la voluntat d’acollida a persones refugiades: “Continuem estant en disponibilitat d’acollir les persones que per motius econòmics o per ideologia política es veuen forçosament desplaçades dels seus països i necessiten reflotar les seves vides. Estem preparats, però no han arribat els refugiats”, va dir. Càritas de Tarragona va atendre l’any passat 296 refugiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL