Societat

DIES DE VI I ROSES

El ‘messies’ Messi a La Roca Village

La Roca Village reuneix les originals peces de 70 talents creatius en una botiga efímera
L’històric local d’Els Quatre Gats celebra un sopar per commemorar els seus 120 anys

Un dibuix similar al famós petó entre Messi i Cristiano Ronaldo que TVBoy va col·locar per sorpresa en ple passeig de Gràcia la vigília de Sant Jordi i també del clàssic llueix a la paret del fons de la pop up del Barcelona Designers Collective que des de dijous s’ha instal·lat a La Roca Village. No és l’única obra de Salvatore Benintende (que així es diu), un artista neopop que s’ha fet popular amb obres urbanes com la seva impactant Santa Colau i el seu divertit Harry Puigdemont. Hi trobem també el retrat de Messi convertit en messies, un Ziggy-David Bowie amb aura, un Karl Lagerfeld amb cresta punk...

El seu mediàtic art efímer ha passat del carrer al paper i ens el podem endur a casa per 90 euros gràcies a un projecte de col·laboració entre l’outlet de luxe i el Fad, que des de fa 4 anys fomenta els talents emergents i dona suport als consagrats. Aquest cop són 70 firmes de roba, accessoris, disseny gràfic i decoració les que mostren les seves peces fins al 30 d’agost en una botiga d’aquelles on ve de gust perdre’s per descobrir originalitats com la bicicleta elèctrica inspirada en les motos dels anys 50 d’Otocycles BCN o els jardins verticals domèstics de Citysens.

“Al Fad la nostra feina té sentit si ajudem els nostres creadors a donar-se a conèixer en un món global, perquè per La Roca passen 4 milions de persones d’arreu del món!”, deia Nani Marquina, presidenta del Fad, amb 30 anys d’experiència com a empresària des que un dia va capgirar les catifes omplint-les de color. “Vam ser pioners en el sector i havíem d’educar amb pocs recursos el consumidor. Va ser molt important sortir fora. Avui en dia és tot més fàcil amb Internet però també hi ha més competència”, deia en una xerrada als 70 dissenyadors presents.

Sobre Internet tenia molt a aportar l’expert de BeAgency Ricard Castellet: “Les xarxes socials són un canal excel·lent de publicitat on us podeu moure seduint els clients, pagant anuncis o establint relacions amb influencers que encaixin amb el vostre producte”, deia, i afegia que, un cop feta la feina digital, cal tornar a la vida real, a la botiga, “perquè toquin el producte”. Aquí és on entren accions com la de La Roca Village, que aquest cop acull força firmes que han passat per la passarel·la 080 (Carlota Oms, Rita Row, Zazo & Brull, Miquel Suay...) i també meravellosos objectes de l’univers Mariscal convertits en samarretes, coixins... Qui no recorda el pòster Bar-cel-ona? Un producte, com diria la directora del centre, Elena Foguet, d’aquells destinats a triomfar perquè tenen “protagonisme i cor”.

“Escoltar i viure molt el que passa en el punt de venda és molt important per a una marca”, apuntava Foguet, que ja preveu crear sinergies amb iniciatives paral·leles que es fan en altres outlets germans d’arreu del món. El seu bon ull es fixa en talents emergents però també vol al seu costat creadors amb trajectòria, com Roland Mouret, el dissenyador del conegut vestit Galaxy (que va convertir Dita von Teese en la dona més sexi-retro de les catifes vermelles) que va exercir de padrí de la festa. Mouret coneix molt bé els riscos de ser empresari després de veure com un problema amb els socis l’apartava del mercat el 2005 en el cim de l’èxit. No patiu perquè es va reinventar tres anys després. “Passi el que passi s’han de prendre decisions”, aconsellava.

Aquesta també ha estat la setmana en què Els Quatre Gats han fet el sopar culminant del seu 120 aniversari, que celebren durant tot l’any amb diferents actes. Demà mateix Pep Sala hi llegirà un conte solidari al matí, com també ho han fet i ho faran Eduard Estivill, Elisenda Roca, Mariona Ribas, Arcadi Alibés o Mari Pau Huguet. Cap d’ells va faltar a la cita, dilluns, a l’edifici construït per Puig i Cadafalch on el 1897 Pere Romeu va obrir el popular local per on passejarien Picasso, Mir, Opisso, Gaudí, Casas...

El sopar d’Els Quatre Gats, que ara regenta Josep Maria Ferré Catasús, el van presidir el conseller Baiget i Xavier Trias. Hi va haver pastís, música i la presència d’un Pere Romeu ressuscitat que explicava un menú amb tocs d’ahir, com l’ensalada russa que, segons comentava Jordi Tresserras, els pintors de l’època s’enduien als seus pícnics. L’historiador està immers en el projecte d’un llibre sobre els palaus barcelonins i la seva gent que ens mostrarà retrats impagables de la societat catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia