Societat

policial

operació antidroga

Les activitats delictives a la Mina esquitxen l’Ajuntament

Detenen el regidor del barri i investiguen els responsables del Consorci de la Mina amb relació a l’adjudicació de la vigilància de pisos desocupats

Una operació policial contra el tràfic de drogues ha destapat la trama

Ahir a la matinada, es van tornar a fer escorcolls al barri de la Mina en el marc d’una operació contra el tràfic de drogues. Les actuacions policials contra els clans delictius que operen en aquesta zona de Sant Adrià de Besòs s’han convertit ja en habituals en un barri considerat un dels grans supermercats de la droga de Catalunya. Aquest cop, però, l’operació ha anat més enllà i s’investiguen les possibles implicacions de càrrecs públics de l’Ajuntament i del Consorci de la Mina en les activitats delictives que desplega un clan amb negocis més enllà del tràfic de drogues.

Els agents dels Mossos d’Esquadra van fer escorcolls a les oficines de l’Ajuntament i del Consorci de la Mina en el marc d’una investigació dirigida pel jutjat d’instrucció 4 de Badalona. Fruit d’aquestes investigacions, es va detenir Juan Carlos Ramos, tercer tinent d’alcalde, regidor de l’àrea de Ciutadania i Serveis a la Persona del districte de la Mina i vicepresident del Consorci de la Mina. També s’investiga el gerent del Consorci de la Mina, Juan Luis Rosique, i altres tècnics per, presumptament, haver desviat diner públic destinat a la contractació de la vigilància privada dels blocs de pisos buits del barri de la Mina. Diversos clans amb presència al barri es reparteixen les tasques de control de seguretat dels pisos desocupats del barri des que va culminar la construcció dels nous blocs a la zona, que s’havien de destinar al reallotjament de veïns afectats per projectes urbanístics com ara l’enderrocament de l’immoble del carrer Venus.

L’operació policial paral·lela va permetre el desmantellament d’un grup dedicat al tràfic de droga, segons va fer públic el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En aquesta operació, es van fet vuit detencions, entre les quals hi hauria la del cap, que, segons fonts policials, està relacionat amb la trama que afecta el regidor i el Consorci de la Mina. Els Mossos han intervingut una quantitat important de diners, armes de foc, 162 quilos de plantes de marihuana i 15 quilos de cabdells de cànnabis.

Implicacions a Mataró

Fonts policials confirmen també la detenció ahir al matí de l’inspector en cap de la comissaria de la Policía Nacional de Mataró, Félix Riesco, que va ser posat en llibertat hores després, acusat dels delictes de revelació de secrets i suborn, en una peça separada de la mateixa investigació dels Mossos. Algunes fonts assenyalen que Riesco, que ha estat suspès de les seves funcions, hauria estat l’encarregat d’avisar els caps de la Mina de les operacions contra el tràfic de drogues.

“Amic” dels poderosos del barri

La Mina vivia ahir amb tranquil·litat el nou cop contra el tràfic de drogues. Després que els Mossos d’Esquadra acabessin els escorcolls, que es van produir a primera hora del matí en diversos pisos del barri, tot va tornar aparentment a la normalitat. La forta calor feia que al migdia es pogués trobar poca gent en un barri on molts fan vida a les places i als carrers. Alguns veïns recordaven la bona relació que Juan Carlos Ramos tenia amb els caps dels clans familiars més influents de la Mina. El regidor detingut, que va créixer al mateix barri on va fundar el Club de Lluita la Mina, ha estat un dels pilars del PSC a la zona. En les darreres eleccions, els socialistes van aconseguir un suport que els va permetre mantenir-se com a força més votada, tot i la severa davallada d’onze a sis regidors. A la mateixa hora que els carrers de la Mina es buidaven a causa de la calor, l’Ajuntament feia públic un comunicat en què reiterava que el fet no és un cas de corrupció generalitzada de la institució i deia que “es reserva” la possibilitat d’aplicar les “mesures escaients” contra el detingut. Poca contundència en un ajuntament en què el PSC governa en minoria, amb l’alcalde investigat per presumptes irregularitats urbanístiques i en què l’oposició comença a perdre la paciència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot