Societat

30 anys de l'atemptat a hipercor

Barcelona i Catalunya ’demanen’ perdó a les víctimes de terrorisme per si no han estat a l’alçada de la seva memòria

Puigdemont és escridassat amb ’Viva España’ per part d’alguns assistents a l’acte d’homenatge a les persones que van perdre la vida i van resultar ferides en l’atemptat d’Hipercor

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat aquest dilluns que les víctimes de l’atemptat terrorista d’Hipercor, que va segar la vida de 21 persones i en va ferir 46 fa 30 anys, hagin pogut “patir l’oblit i el no suficient acompanyament” de les institucions barcelonines, en nom de les que ha demanat “perdó” per si no han estat a “l’alçada de la memòria de les víctimes”.

Colau ha mostrat la “voluntat de reparar” aquesta absència en l’acte davant el monòlit de record i homenatge a les víctimes de l’atemptat més sagnant d’ETA, el 19 de juny del 1987. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha afegit a entonar aquest perdó: “Algunes vegades, potser massa, heu sentit que no hem estat a l’alçada de les circumstàncies i no hem sabut respondre a les vostres necessitats, no només de diners, sinó de reconeixement, d’escalf, de sentir que algú podia empatitzar amb el vostre dolor”. Diversos assistents han escridassat Puigdemont a l’inici de la seva intervenció amb ’Viva España’ i ’golpista’, entre altres improperis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia