Societat

Més descomptes a vehicles ecològics

El govern elimina rebaixes als dièsel a les seves vies de peatge, però les amplia a altres formes d’híbrids i elèctrics

El govern va aprovar ahir una modificació del decret del 2012 que instaurava descomptes als vehicles ecològics a les vies de peatge de la Generalitat, per ampliar-los i adaptar-los així a la normativa comunitària Euro 6, més restrictiva per millorar la qualitat de l’aire i fomentar que la indústria desenvolupi vehicles més nets. La norma catalana fixava exempcions del 100% als vehicles ecològics purs, que ara s’amplien als d’autonomia estesa, als d’hidrogen i als híbrids endollables amb autonomia mínima de 40 quilòmetres, incloses les motocicletes.

El decret del 2012 també fixava descomptes del 30% als cotxes energèticament eficients, una categoria de la qual ara cauen totes les bonificacions ECO als dièsel i biodièsel, però a a la qual s’incorporen en canvi els híbrids endollables amb menys de 40 quilòmetres d’autonomia, els de gas natural, gas liquat o biogàs i benzina o bioetanol Euro 6 o superior (els ajuts als inferiors també se suprimeixen). La Generalitat manté els descomptes del 30% a tots els vehicles per recurrència, i del 40% per alta ocupació (mínim de 3 persones).

Els descomptes, que s’aplicaran a partir que la modificació es publiqui al DOGC en els pròxims dies, pretén limitar els vehicles dièsel a les zones més contaminades. Per accedir-hi, cal acreditar els requisits a través del portal de tràmits de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia