Societat

Participació

Els joves de Sils tenen representants

Neix el Consell de Joves, amb trenta integrants de 10 a 24 anys

Dos alumnes de l’institut promouen l’ens, que avui fa el primer ple

Els plens municipals de Sils són bimensuals, l’últim dijous de mes. La competència del jovent del poble ha triat el centre cívic, a la sala gran de la segona planta, per fer-hi un mínim d’una sessió al mes. El nou Consell de Joves (CdJ), constituït dijous passat a l’Ajuntament, tindrà avui la primera sessió ordinària a partir de les cinc de la tarda. “Començarem a parlar”, diu un dels dos impulsors, Èric Herrán.

L’Ajuntament ha destinat 2.000 euros fins a final d’any perquè els joves, a través del CdJ, triïn a què destinar-los. El ple d’avui servirà per constituir la mesa definitiva. S’escollirà qui ocupa la presidència, la vicepresidència i els càrrecs de portaveu i de tresorer. Hi ha també un ordre del dia amb punts com ara l’observació de municipis amics, l’estudi de les excursions per a joves (i/o famílies), l’aprovació del reglament del CdJ i la recuperació del cinema a la Laguna. El projecte comença amb força. “Tenim ordre del dia perquè ho fèiem així a l’institut i ens anava bé”, admet l’Anabel Ruiz, l’altra impulsora del Consell.

“Una altra perspectiva”

La regidora de Joventut de Sils, Mercè Pascual (IdS-MES-IdSelva), recorda que el Consell de Joves es va gestar a l’institut, on ja tenen un consell d’alumnes. “Volen tenir un contacte més directe amb l’Ajuntament”, explica. Herrán confirma que el poble ha de tenir “una altra perspectiva, a banda de la del món dels adults”. L’Ajuntament ja havia organitzat taules de participació amb els joves.

El CdJ, amb web propi, té trenta membres d’entre 10 i 24 anys, escollits als seus centres amb campanya i eleccions. Hi ha representants de les dues escoles i l’institut, i un total de quatre blocs d’edat: 5è i 6è de primària, 1r i 2n d’ESO, 3r i 4t d’ESO, i els joves que han sortit de l’ESO i que tenen menys de 24 anys. Justament, Ruiz i Herrán deixaran l’institut el curs que ve, però volien continuar implicats en la vida associativa. “Ens fa il·lusió: volem que hi hagi menys distància amb l’Ajuntament”, explica Ruiz.

Una de les coses que preocupen el jovent de Sils és l’Espai Jove, que té la seu al centre cívic. “S’hauria de replantejar l’espai i les activitats que s’hi fan”, explica Herrán. Dos joves de Riudarenes participen en les sessions inicials del Consell de Joves per “poder impulsar la creació del CdJ de Riudarenes”, es pot llegir en la disposició addicional quarta del reglament constituent del nou ens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia