Societat

Societat

La revetlla de Sant Joan deixa 2.366 incidents i 5.206 trucades al 112

El 17% de les trucades al telèfon d’emergències s’han rebut de Barcelona ciutat

Protecció Civil manté l’alerta per les temperatures que es preveuen extremes

La revetlla de Sant Joan ha deixat un balanç de 2.366 incidents -cap d’especial gravetat- i un total de 5.206 trucades al telèfon d’emergències 112, segons ha informat la direcció general de Protecció Civil (DGPC). Concretament, les comarques on s’han produït més avisos han estat el Barcelonès (1.448 trucades, el 27,8% del total), el Vallès Occidental (805 trucades, el 15,46% del total) i el Baix Llobregat (552 trucades, el 10,6% del total). Per municipis, destaca Barcelona ciutat que ha acumulat el 17% de les trucades al 112 (907), seguida a considerable distància per Sabadell (286 trucades, el 5,5%), l’Hospitalet de Llobregat (195 trucades, el 3,75%) i Santa Coloma de Gramenet (173 trucades, el 3,32%).

El tipus d’incident que ha generat més trucades és la crema de contenidors (727 trucades i 281 incidents diferents), seguit de la crema de matolls en via pública (594 trucades de 190 incidents) i foc en un solar (316 trucades corresponents a 248 incidents).

Els diferents tipus de trucades originades per incidents vinculats a incivisme (sorolls, baralles, embriaguesa en espai públic...) han estat 720 trucades (13,8% del total), corresponents a 555 incidents. Per franja horària, el període entre les 23.00 h d’ahir i mitjanit és en el que més trucades al 112 s’ha produït (912), seguit del que va de mitjanit a la 01.00 h, en el que s’han produït 900 trucades. Aquestes hores coincideixen amb el període en el que s’ha llençat la majoria d’artefactes pirotècnics.

Continua alerta per onada de calor i alt risc d’incendi

Protecció Civil de la Generalitat manté en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor, i el Pla per risc d’incendis INFOCAT i demana a la ciutadans molta prudència per evitar problemes de salut causats per les temperatures que es preveuen extremes, i minimitzar el risc d’incendis evitant conductes negligents com llençar burilles des del vehicle, encara que semblin apagades.

Els municipis següents han activat els seus plans municipals de Protecció Civil durant la revetlla de forma preventiva i per gestionar les possibles emergències que es produïssin: Sant Esteve Sesrovires, Sabadell, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Corbera de Llobregat, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, L’Estany, Rubí, Torredembarra, Sant Celoni, Castelldefels, Tremp, El Prat de Llobregat i Abrera.

No s’ha produït al llarg d’aquesta nit cap emergència important a banda dels incendis esmentats.

Els Bombers fan 1.291 serveis arreu de Catalunya

Els Bombers de la Generalitat han fet un total de 1.291 serveis arreu de Catalunya per la revetlla de Sant Joan, entre les 20 hores d’ahir i les 08.00 hores d’aquest dissabte, una xifra molt similar a l’any passat (1.287). La major part d’aquests serveis ha estat per extinció d’incendis de vegetació, sobretot urbana, però també agrícola i forestal. Si bé l’any passat els Bombers van atendre 524 incendis d’aquest tipus durant la nit de revetlla, enguany se n’han atès 589.

Els dos focs més destacats, a les Botigues de Sitges (Garraf) i Bonastre (Baix Penedès), ja estan controlats després de cremar unes 2 hectàrees i 3,5 hectàrees, respectivament. A banda dels incendis de vegetació també s’han dut a terme actuacions als nuclis urbans, per apagar incendis de contenidors o mobiliari urbà. El Vallès Occidental ha estat la comarca on més serveis s’han atès un total de 236 avisos, gairebé tots representaven incendis, ja siguin de vegetació com contenidors, vehicles o elements a l’interior d’habitatges.

Les altres tres comarques amb més actuacions dels Bombers són el Baix Llobregat (176), el Barcelonès (139) i el Vallès Oriental (100). L’avís del foc de vegetació a les Botigues de Sitges (Garraf) es va rebre a les 23.17 hores i les flames es van poder controlar poc abans de la una de la matinada. Es van mobilitzar 12 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i, segons les estimacions inicials dels Bombers, hauria afectat 2 hectàrees de vegetació forestal.

Paral·lelament, el foc de Bonastre (Baix Penedès) ha afectat una superfície estimada d’unes 3,5 hectàrees de vegetació en una zona boscosa propera a la urbanització la Vinya. L’avís de l’alarma va entrar poc abans de dos quarts de dotze de la nit i es van activar 9 vehicles dels Bombers. El foc està controlat des de les 4 de la matinada i actualment hi treballen vuit dotacions terrestres dels Bombers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia