Societat

AVENTURA PER A PETITS ENOTURISTES

L’enoturisme al Priorat, també es pot fer en família

El Celler Joan Ametller crea un Laboratori dels Sentits on hi pot participar mainada

Després d’aquesta experiència els vostres fills deixaran de pensar que el vi és només un producte embotellat

Quan pensem en la cultura del vi lligada al turisme l’associem, amb lògica, a una proposta adreçada únicament als adults. Ara bé, no ha de ser forçosament així; s’han encarregat de demostrar-ho els propietaris del Celler Joan Ametller , ubicat a la Morera de Montsant , al Priorat. Allà han creat el Laboratori dels Sentits , pensat per a la mainada.

En començar la visita els menuts deixen els seus pares. Els adults gaudeixen d’una visita a les vinyes, distribuïdes en les clàssiques terrasses prioratenques, i on principalment es cultiven les varietats autòctones, garnatxa i carinyena. Posteriorment fan una ruta pel celler, que inclou una degustació.

Mentrestant, els infants xalen en un espai on en lloc de ser observadors són protagonistes. Recorren la finca i de la mà d’un monitor els introdueixen en el misteri que fa que de les vinyes en surti vi. Coneixeran, doncs, el procés d’elaboració dels vins i acabaran la darrera etapa d’aquesta particular aventura en el Laboratori. Hi trobaran una peculiar enòloga, absolutament fascinada pel raïm, passió que encomana als menuts, als quals en posa a prova els sentits del gust i l’olfacte.

Podeu tenir la certesa que un cop han passat per aquesta experiència, els vostres fills deixaran de creure que el vi tan sols és un producte dins d’una ampolla que beuen els pares.

Podeu trobar més informació en aquest web .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.