Societat

Societat

L’Associació Alba fomenta el voluntariat juvenil

A través d’un programa nou que està dirigit a joves de 14 a 17 anys, s’ofereix informació, diverses experiències de voluntariat així com xerrades de joves voluntaris estrangers

Voluntaris com el Genís i la Sònia han escollit formar-se en el món del voluntariat en lloc d’altres formes d’oci o cursos per omplir l’estiu. A vegades els joves d’entre 14 i 17 anys no troben activitats per ells que els satisfacin. Després de parlar-ho amb les seves respectives famílies, van decidir inscriure’s al programa de Voluntariat per a Joves que l’Associació Alba de Tàrrega acaba d’estrenar. Valoren la tasca feta en l’entitat en favor de les persones amb discapacitat i estan contents de poder-hi col·laborar.

Un grup de 8 nois i noies s’han inscrit aquesta setmana al nou programa, amb què es pretén acostar el jovent al món del voluntariat a través de tallers o xerrades en anglès que fan altres joves estrangers que participen en programes de voluntariat europeu, o bé coneixent i tenint experiències com a voluntaris en alguna de les àrees de l’Associació Alba.

L’objectiu és fomentar el voluntariat entre els joves com a eina de transformació social. Durant les sessions, també coneixen diversos centres o entitats de la ciutat i el territori que treballen amb voluntaris.

Segons la coordinadora de l’àrea Amics de l’Associació Alba i responsable del programa, Laura Barquets, amb el programa es vol donar resposta a la oferta que l’entitat rebia cada estiu de joves per fer de voluntaris: “Són joves que potser encara no es veuen amb cor d’anar a fer un voluntariat sols, però aquí coneixen diferents opcions i experiències que els prepararan per ser-ho en un futur.”

Els joves s’apunten al programa per setmanes i durant quatre hores al dia també fan tastos de voluntariat a les diferents seccions de l’entitat. Hi ha àrees com ara el taller Artis, en què les persones que hi treballen fan dissenys que després incorporen a diversos productes; l’obrador de galetes El Rosal; i a la llar residència Ca n’Aleix, entre d’altres.

Els joves que hi participen són de Tàrrega i la comarca. Els nois i noies del programa de voluntariat europeu que els expliquen les seves experiències venen de Malta, Alemanya o l’Estat francès, entre d’altres. L’Associació Alba 150 amics o voluntaris, dels quals 60 són membres actius. L’any passat 14 joves van fer un voluntariat durant l’estiu i 28 ho van fer durant tot l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia