Societat

transports

motí aèri

Els passatgers identificats per oposar-se al retorn forçós d’un senegalès denuncien que la situació era “inhumana”

Acusen la companyia i la guàrdia civil d’actuar de forma “desproporcionada” per buidar tot l’avió i culpar dels fets onze persones “escollides a dit”

Els passatgers que dissabte van ser identificats per la Guàrdia Civil per haver-se oposat al retorn forçós d’un ciutadà senegalès han denunciat públicament que la situació viscuda va ser “inhumana”. “L’home cridava perquè estava emmanillat. Patia una angoixa extrema”, ha relatat aquest dilluns davant la premsa Mikel Basarte, un dels passatgers identificats.

Segons han detallat, la Guàrdia Civil va desallotjar tot l’avió per ordre del comandant, que va advertir que no podia enlairar el vol mentre l’home senegalès seguís cridant i el passatge es mantingués dempeus. Va ser aleshores quan els agents van identificar sis passatgers per presumptament haver alterat l’ordre dins l’avió, als quals s’hi van sumar cinc identificats més retinguts en el moment de tornar a fer l’embarcament.

Andrés Garcia, advocat assessor dels onze identificats, ha lamentat que l’actuació va ser “desproporcionada” i ha criticat que la policia va “escollir a dit” qui eren els responsables de la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia