Infraestructures i serveis

Un mort i més de 80 ferits pel xoc de dos trens a Sant Boi

El tercer vagó d’un mercaderies va descarrilar i va impactar contra la cabina d’un comboi d’FGC de la línia Llobregat-Anoia

Puigneró anuncia una investigació per esbrinar les causes del sinistre

Tarda fatídica ahir a la línia Llobregat-Anoia dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb la mort d’un dels maquinistes quan la cabina d’un dels combois va rebre l’impacte del tercer vagó d’un tren de mercaderies que transportava potassa i que va descarrilar a l’altura de Sant Boi de Llobregat. A banda de la víctima mortal, com a conseqüència de l’accident també hi va haver més de 80 ferits, que afortunadament no van presentar gravetat, però que tanmateix van ser atesos pel SEM i, en algun cas, ingressats en centres hospitalaris de la zona.

L’accident es va produir cap a les sis de la tarda i immediatament diversos efectius del SEM es van desplaçar al lloc dels fets, juntament amb deu dotacions dels Bombers de la Generalitat, que es van encarregar d’evacuar els passatgers de quatre vagons i que van assegurar la catenària i el pantògraf per treballar sense perill.

Pel que fa al servei a la línia Llobregat-Anoia, es va veure afectat i només van circular trens entre les estacions de Plaça Espanya i Cornellà i entre Colònia Güell i Igualada i Manresa. Entre Cornellà i Colònia Güell es va activar un servei alternatiu per carretera que a l’hora de tancar aquesta edició encara funcionava, ja que el servei no s’havia restablert en el tram de l’accident. A causa d’aquest succés, també es va haver de tallar la sortida de l’autovia C-32 a Sant Boi centre en els dos sentits i es van produir alguns quilòmetres de congestió a la carretera local BV-2002 a Sant Boi, també en els dos sentits.

“Disparats”

Segons el testimoni dels passatgers del tren d’FGC, en el moment de l’impacte van “sortir disparats” cap endavant, però per sort no es va haver de lamentar cap lesió de gravetat. Poc després, els Mossos i els bombers els van evacuar pel lateral del tren i, en general, tothom va poder sortir pel seu compte. Segons una passatgera, l’evacuació es va fer en menys de mitja hora i, un cop fora del tren, els treballadors del SEM van fer una primera tria per atendre les persones que necessitaven atenció mèdica i van derivar als hospitals les que no n’havien sortit absolutament il·leses. Un altre passatger va mostrar el seu enuig amb la gestió posterior als fets: “Hi ha hagut molta policia i poques explicacions”, va lamentar.

El vicepresident Jordi Puigneró es va desplaçar a la zona i va confirmar davant dels mitjans que, de tots els afectats, només nou persones van acabar hospitalitzades i que, “afortunadament, no es tem per la vida de ningú”. Puigneró va anunciar que s’obrirà una investigació en la qual participaran Ferrocarrils de la Generalitat, els Mossos i diverses autoritats. El número dos de l’executiu català va confirmar que el maquinista del tren de mercaderies va sortir il·lès de l’accident, ja que l’impacte va ser contra el tercer vagó d’aquest comboi.

Per la seva banda, la presidenta d’FGC, Marta Sobirà, va anunciar que després de l’aixecament del cadàver i del desallotjament de la via de les restes dels trens sinistrats es miraria d’accelerar al màxim el restabliment del servei.

Finalment, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va expressar el seu suport en vista dels fets des del seu compte de Twitter, en el qual va confirmar que havia pogut parlar amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i que li havia ofert la col·laboració i la solidaritat de l’executiu de l’Estat.

LA FRASE

De tots els afectats, sols hi ha nou persones hospitalitzades, i per sort no es tem per la vida de ningú
Jordi Puigneró
Vicepresident i conseller de polítiques digitals i territori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona