Infraestructures i serveis

Ports potencia els serveis als usuaris de la nàutica popular a l’Escala

S’ha creat un moll d’espera i s’han instal·lat noves defenses i fondejos

S’han col·locat tres pantalans a l’espatller per facilitar l’accés a embarcacions petites

Ports de la Generalitat està executant diverses actuacions al port de l’Escala, a la zona de la nàutica popular, al tram final de l’espatller i a les oficines portuàries, amb l’objectiu d’oferir un millor servei als usuaris del port. Ara mateix, a la zona de la nàutica popular s’estan fent quatre actuacions, amb una inversió total de 500.000 euros. D’una banda, s’està millorant l’agitació interior de la dàrsena de nàutica popular, és a dir, el moviment de la làmina d’aigua, a la zona oest, amb la col·locació de tres nous pantalans al final de la zona de nàutica popular a manera de trencaones, per millorar l’agitació interior produïda per l’entrada i sortida de les embarcacions per la bocana. Així mateix, es col·locaran nous pilots per fixar els pantalans existents per millorar el seu comportament amb l’agitació de la làmina d’aigua.

També s’ha creat un moll d’espera, al costat de la rampa d’avarada, per amarrar embarcacions de petites activitats per tal que puguin embarcar i desembarcar els seus usuaris, empreses nàutiques que desenvolupen les seves activitats, com ara el submarinisme. El moll té 12 metres de longitud i 2,60 d’amplada i disposa de noves defenses i fondejos. Aquesta ha estat una obra sostenible que s’ha fet amb materials reaprofitats d’antics molls del port, als quals s’ha donat una segona vida.

A la zona de la platja d’avarada s’ha construït una biga per avançar els caps d’amarratge i reorganitzar la zona de fondeig a la platja, per tal de millorar l’aspecte visual de la platja. També s’ha millorat el servei d’enllumenat i d’aigua potable als pantalans de nàutica popular, substituint les torretes de servei.

A més, s’han rehabilitat quatre pantalans de formigó flotants i s’han reubicat a la zona del final de l’espatller per donar més capacitat d’amarratge i millorar el servei per als usuaris d’aquest moll. A l’inici del dic de recer es farà un muret per evitar l’entrada d’aigua quan hi ha temporals extrems. A més, a l’inici de l’espigó de la Clota petita s’hi posaran unes passeres de fusta per millorar la seguretat dels usuaris. Finalment, s’han instal·lat plaques solars en una superfície de 25 metres quadrats al sostre de les oficines.

El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, va manifestar que es fan les instal·lacions de la nàutica popular del port de l’Escala “més adequades a les necessitats dels usuaris, més modernes i més sostenibles”. “Continuem treballant per descarbonitzar l’activitat portuària amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les nostres oficines portuàries”, va afegir Vila.

LA XIFRA

500.000
euros.
Aquesta és la inversió que ha fet Ports al port de l’Escala.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena