Infraestructures i serveis

Inversió de 5,7 milions per desplegar la fibra òptica a la demarcació en dos anys

La Diputació de Girona aprofitarà actuacions de millora en la xarxa viària per instal·lar el cablejat en 84,9km

La Diputació de Girona ha anunciat una inversió de 5,7 milions d’euros en el desplegament de la fibra òptica a la demarcació entre aquest 2022 i el 2023. De moment, la fibra òptica ja s’està instal·lant a Boadella, Terrades i Llers aprofitant algunes millores que fa la Diputació en carreteres que són titularitat seva. De fet, el desplegament es fa al mateix temps que es treballa en l’actualització de la xarxa viària. La Diputació preveu fer obres en 29 carreteres entre aquest any i el que ve, actuació que servirà per estirar 84,9 km de cablejat de fibra òptica. Si bé les primeres actuacions han començat a l’Alt Empordà, es preveu que properament s’estenguin en d’altres comarques de Girona.

Amb l’objectiu de fer arribar la fibra òptica al màxim nombre de municipis possibles, la Diputació de Girona ha anunciat un pla per invertir 5,7 milions d’euros en dos anys al mateix temps que es renoven algunes de les carreteres que té la corporació. El diputat de Xarxa Viària de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, ha explicat el pla d’inversions aquest dimecres al matí a Terrades, un dels municipis que properament quedarà connectat a la fibra òptica aprofitant les obres que es fan a la GI-510, entre el poble i Llers. Aquestes obres permetran desplegar 6,5 km de cablejat.

En paral·lel, la Diputació també està treballant en millores de carreteres a la GI-505 entre Boadella i la GI-511, que suposaran 4,9 km de fibra òptica més, un tram de 730 metres de la GI-511 entre Terrades i la cruïlla amb la GI-504 així com 4,3 km més de la GIP-5106 entre Figueres i Llers. Es preveu que les obres acabin a finals d’aquest 2022.

Aquest 16,7 km de carreteres se sumen als 11,7 km que ja s’han executat aquest any en vies d’Alp, Garrigàs, Viladamat i l’Armentera, Monells i Madremanya.

Xargay ha remarcat que amb el desplegament de la fibra òptica els municipis més petits es convertiran en més competitius perquè “molta gent podrà fer teletreball” amb una connexió d’alta qualitat. Això permetrà que poblacions petites puguin atraure nous habitants.

A banda, la corporació provincial preveu fer de forma esglaonada les actuacions en 21 carreteres més. Això suposarà que a finals del 2023 s’haurà actuat al llarg de 84,9 km que permetran connectar diversos municipis al cablejat telefònic d’alta capacitat.

El diputat de Xarxa Viària també ha avançat que els tècnics ja estan treballant en un nou paquet d’actuacions en trams de deu carreteres més de la demarcació (48,6 km) que es podrien executar entre el 2023 i el 2024. Aquestes millores en la xarxa viària contemplaran la preparació del desplegament del cablejat, a càrrec de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT